Feyenoord Vrouwen 1
f2018bcdda16ec998a3bc3326f828fe9_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 verslaat Excelsior in spannende stadsderby

Feyenoord V1 heeft stadgenoot Excelsior in een spannende wedstrijd verslagen. Op Varkenoord eindigde het zaterdagmiddag in 2-1. De Feyenoord-doelpunten werden gemaakt door Jada Conijnenberg en Romée van de Lavoir.

Feyenoord begon zaterdag met twee basisdebutanten. Ella Van Kerkhoven en Emma Pijnenburg hadden in de afgelopen weken al hun eerste minuten voor de club gespeeld, maar mochten tegen Excelsior voor het eerst in de basis starten.

Feyenoord schoot uit de startblokken, en kwam na 9 minuten al op voorsprong. Jada Conijnenberg twijfelde in het strafschopgebied van Excelsior geen moment, en schoot uit de draai binnen: 1-0. Na deze vroege openingstreffer hield Feyenoord controle over de wedstrijd. De bezoekers konden af en toe wel gevaarlijk worden uit de counter, maar wisten voor rust niet te scoren. Ruststand: 1-0.

Tweede helft
Na de pauze kwam Excelsior beter in de wedstrijd, maar desondanks wist Feyenoord de voorsprong verder uit te breiden. Na een uur spelen kon een schot van Sanne Koopman nog gestopt worden door de keeper van de bezoekers, maar in de rebound was Romée van de Lavoir trefzeker.

Feyenoord leek de voorsprong redelijk gemakkelijk over de streep te kunnen trekken, maar vlak voor tijd werd het toch nog ontzettend spannend. In de 88ste en 89ste minuut verrichte Feyenoord-keeper Oliwia Szymczak twee knappe reddingen op schoten van Excelsior. In de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd ging de bal ook nog op de stip na een overtreding van Amber Verspaget. Szymczak pakte de inzet van elf meter in eerste instantie ook nog, maar de rebound was ook voor haar onhoudbaar: 2-1.

Gelukkig voor Feyenoord bleef het hierbij, en zo kon de ploeg van Jessica Torny na de bekerwinst op bezoek bij ADO Den Haag weer een overwinning bijschrijven. Eindstand: 2-1.

Scoreverloop
9' 1-0 Conijnenberg
60' 2-0 Van de Lavoir
90' 2-1

Opstelling Feyenoord
Szymczak; Brandau (73' Heij), Verspaget, Obispo, Pijnenburg; Koga (46' Van den Goorbergh), Folkertsma, Koopman (90' Van Bentem); Conijnenberg (73' Van der Sluijs), Van Kerkhoven, Van de Lavoir (84' Van de Ven)

Programma
Volgende week zondag speelt Feyenoord weer een thuiswedstrijd, als PEC Zwolle op bezoek komt (aftrap: 14:30 uur). Ben jij hierbij? Scoor je ticket(s) hier.