Feyenoord 1
b874b062702ae9d86870abb9c54a8e94_2000_2000.JPG

Rotterdamse derby onbeslist bij seizoensstart

Feyenoord is in de absolute slotfase ontsnapt aan een nederlaag in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Sparta Rotterdam kwam in De Kuip twee keer op voorsprong, maar even vaak kwam de ploeg van hoofdcoach Jaap Stam terug. Steven Berghuis maakte de 1-1, waarna invaller Sam Larsson in de 95ste minuut de 2-2 maakte.

Het team begon sterk aan de wedstrijd en kreeg mede door goed werk van basisdebutant Luis Sinisterra kans op kans, maar scoorde in de eerste 45 minuten niet. Stadgenoot Sparta kwam na rust uit het niets op voorsprong. Keeper Kenneth Vermeer kwam in de 49ste minuut ver zijn doel uit om een schotkans te voorkomen en stond nadat hij dat gedaan had niet goed opgesteld voor de knal van Mohamed Rayhi: 0-1.

Steven Berghuis gleed in de 66ste minuut een lage voorzet van Ridgeciano Haps binnen, maar al snel volgde een volgende tik. Een kleine tien minuten later zette invaller Lars Veldwijk namelijk op 1-2. De spits kwam volledig vrij voor Vermeer te staan en schoot de bal via diens lichaam in het doel. Met Sam Larsson, Luciano Narsingh en Naoufal Bannis als invallers ging Feyenoord daarna op jacht naar de gelijkmaker.

Die viel in de vijfde minuut van de blessuretijd. Nadat eerder Narsingh al een enorme kans had laten liggen bij een vrije schietkans op slechts enkele meters van de doellijn, was het bij Larsson in vrijwel een identieke situatie wel raak. De Zweed schoot de bal tegen de touwen en voorkwam zo dat Feyenoord met lege handen stond na de seizoensstart.

Volgende week zondag gaat Feyenoord op bezoek bij sc Heerenveen, maar eerst treft de ploeg donderdagavond Dinamo Tbilisi thuis in de derde voorronde van de Europa League.

Wil je rustig teruglezen hoe de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam verliep? Check dan ons liveblog, waarin uitgebreid verslag is gedaan van het duel, maar waar je ook de eerste reacties leest.