Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Feyenoord Onder 19 klopt Ajax na ijzersterke tweede helft

Feyenoord Onder 19 heeft de mini-Klassieker tegen Ajax Onder 19 zaterdagmiddag met 3-2 gewonnen. De ploeg van trainer Dirk Kuyt keek na een moeizame eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan, maar rechtte na rust de rug en versloeg de Amsterdammers vervolgens op strijd en wilskracht.

De middag op Varkenoord begon dramatisch voor Feyenoord. Een slippertje in de defensie werd binnen twee minuten afgestraft door de spits van Ajax: 0-1. De thuisploeg had vervolgens moeite om zich te herpakken, wat onder meer bleek uit het geringe aantal kansen. Omdat ook de bezoekers niet veel creëerden, ontspon zich een matige eerste helft.

Na rust kregen de ongeveer 800 toeschouwers een heel ander schouwspel voorgeschoteld. Nadat de eerste kans nog voor Ajax was, maakte Feyenoord tien minuten na rust gelijk. Naoufal Bannis pakte een lange bal op na doorkoppen van Achraf El Bouchataoui, passeerde een Amsterdamse verdediger met een fraaie schaarbeweging en schoot met links raak in de verre hoek: 1-1.

De gelijkmaker was het startsein voor Feyenoord om er nog een schepje bovenop te doen. Die gretigheid van de mannen van Kuyt bleek twintig minuten voor tijd, toen Marouan Azarkan een pass van de Ajax-doelman onderschepte. Zijn poging werd nog gekeerd, maar Wouter Burger stond paraat om Feyenoord op een 2-1 voorsprong te zetten.

De middenvelder vierde het feestje met de supporters achter het doel, iets dat Orkun Kökcü tien minuten voor tijd nog eens overdeed. Hij bleef koel nadat de bal via Burger voor zijn voeten was gekomen en zorgde daarmee voor de beslissing. De tegentreffer van Ajax in blessuretijd kwam namelijk te laat om de zege van Feyenoord nog in gevaar te laten komen.

 

Feyenoord Onder 19 – Ajax Onder 19 3-2 (0-1)
Scoreverloop:
2’ 0-1 Brobbey
55’ 1-1 Bannis
69’ 2-1 Burger
82’ 3-1 Kökcü
93’ 3-2 Dostanic

Opstelling Feyenoord Onder 19: Koorevaar; Hall, Lewis, Hendriks, Hartman (85’ Loshi); Huijgen (82’ Gündüz), El Bouchataoui, Burger (90’ Kalentjev); Azarkan, Bannis, Kökcü (90+2’ De Mooij).