Feyenoord Vrouwen 1

Feyenoord V1 verslaat ADO Den Haag door late goal De Graaf

Feyenoord Vrouwen 1 heeft de eerste zege onder Jessica Torny binnen. Op Varkenoord werd ADO Den Haag met 1-0 verslagen. Het winnende doelpunt, dat werd gemaakt door Esmee de Graaf, viel in de slotfase.

Het duurde vrijdagavond lang voordat de eerste kansen te noteren waren. In de eerste helft bleken de ploegen aan elkaar gewaagd, maar geen van beide teams wist echt voor de goal van de ander te komen. De grootste mogelijkheid voor rust was voor de bezoekers. Na een half uur spelen ging de bal uit een corner maar net voorlangs de goal van Feyenoord-keeper Jacintha Weimar. Rust: 0-0.

Tweede helft
Na rust werd het een wat meer open wedstrijd, die beide kanten op zou kunnen vallen. Een half uur voor tijd was er een hachelijk moment voor de Feyenoord-goal. Na een rommelige situatie claimde de speelsters van ADO Den Haag dat de bal over de doellijn was geweest. De scheidsrechter wilde er echter niets van weten en liet doorspelen.

De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, het zoveelste voor Feyenoord V1, maar een paar minuten voor tijd viel de verlossende goal dan toch. Invaller Jada Conijnenberg zette met een prachtige dieptepass ploeggenoot Esmee de Graaf alleen voor de keeper, en De Graaf schoot de bal koeltjes binnen. Door dit doelpunt boekte Feyenoord de langverwachte eerste zege onder Jessica Torny. Eindstand: 1-0.

Scoreverloop
83' De Graaf  1-0

Opstelling Feyenoord
Weimar; Brandau, Obispo, Ypema, Baptiste; Van den Goorbergh (66' Boshuizen), Verspaget, Van de Ven; De Graaf, Koopman (79' Conijnenberg), Cobussen (61' Ellouzi)

Programma
De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord V1 is aanstaande vrijdag 31 maart, als PSV op bezoek komt op Varkenoord (aftrap: 19:30 uur). Aanwezig zijn bij deze topper? Scoor je ticket(s) hier.