Feyenoord Vrouwen 1
4c8837ee5cbeda1f2840cba48a76a72f_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 sluit eerste seizoenshelft af met gelijkspel tegen ADO Den Haag

Feyenoord V1 heeft in de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. Op Varkenoord eindigde het zaterdag in 1-1. Het Feyenoord-doelpunt kwam van de voet van Sanne Koopman.

Het duel op Varkenoord ging in de openingsfase gelijk op, maar naarmate de eerste helft vorderde moest Feyenoord het initiatief meer en meer aan de bezoekers laten. Na 37 minuten spelen kwam ADO ook op voorsprong: een afstandsschot verdween achter Jacintha Weimar in het net. Ruststand: 0-1.

Tweede helt
Voor hoofdtrainer Jessica Torny gaf het verloop van de eerste helft aanleiding om stevig in te grijpen in de rust: na de pauze verschenen er maar liefst drie nieuwe speelsters aan de aftrap. Met deze verse krachten in de ploeg kwam Feyenoord in de tweede helft beter voor de dag. Er kwamen ook kansen, en eentje daarvan leidde tot de gelijkmaker. Na een uur spelen trapte Amber Verspaget van achteruit een lange bal naar voren. Sanne Koopman kreeg de bal voor haar voeten, en schoot deze op stijlvolle wijze via de onderkant van de lat de goal in: 1-1.

Niet lang daarna kwam er een debutant binnen de lijnen bij Feyenoord. De pas 16-jarige Dechamaily Lont, die dit seizoen tot nu toe haar wedstrijden speelde voor Jong Feyenoord Vrouwen, mocht haar opwachting maken.

Een paar minuten voor tijd moest Feyenoord met 10 speelsters verder. Justine Brandau kreeg in eerste instantie een gele kaart van de scheidsrechter, nadat zij een speelster van ADO de weg had versperd. Op advies van de grensrechter werd deze gele kaart echter omgezet in een rode, en moest Brandau het veld verlaten.

In de resterende minuten werd het nog wel even spannend: Jacintha Weimar moest zich in blessuretijd volledig strekken om een treffer van ADO Den Haag te voorkomen. Eindstand: 1-1.