Feyenoord Vrouwen 1

Feyenoord V1 in vriendschappelijke wedstrijd te sterk voor Excelsior

Feyenoord V1 heeft dinsdagmiddag een oefenzege geboekt. De ploeg van Jessica Torny was met 0-2 te sterk voor stadgenoot Excelsior. De doelpunten werden gemaakt door Djennah Cherif en Maxime Bennink.

Op het terrein van DCV in Krimpen aan den IJssel, waar de wedstrijd gespeeld werd, ging de vriendschappelijke derby lang gelijk op. Beide ploegen legden veel strijd op de mat, maar hadden ook beide moeite met het creëren van grote kansen. Ruststand: 0-0.

Tweede helft
In de tweede helft nam Feyenoord het initiatief in handen, en het duurde niet lang voordat dit zich uitbetaalde. Na 51 minuten spelen schoot Djennah Cherif van afstand op goal, en met een beetje hulp van de keeper van Excelsior belandde de bal in het net: 0-1.

Feyenoord nam met een voorsprong op zak geen gas terug. Integendeel: Excelsior werd vol onder druk gezet, en het leek wachten op een tweede treffer. Die kwam er in de slotfase van de wedstrijd ook. Niet voor het eerst in deze voorbereiding was een voorzet van Esmee de Graaf een prooi voor Maxime Bennink: 0-2.

Programma
Met een 0-2 overwinning op zak werkt de ploeg van Torny vol vertrouwen toe naar de seizoensstart. Aanstaande zaterdag wacht de laatste test van de voorbereiding, als Feyenoord in Duitsland vriendschappelijk speelt tegen Bayer Leverkusen.

De competitie begint voor Feyenoord op zondag 10 september, als de ploeg op bezoek gaat bij nieuwkomer FC Utrecht. Een week later staat de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma: op Varkenoord is Fortuna Sittard de tegenstander. Voor beide wedstrijden is de kaartverkoop gestart. Kom jij Feyenoord aanmoedigen in het nieuwe seizoen? Scoor je ticket(s) hier.