Feyenoord Vrouwen 1

Feyenoord V1 ondanks goed spel ruim onderuit tegen Bayer Leverkusen

Feyenoord V1 heeft de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een nederlaag. De ploeg van Jessica Torny speelde zaterdagmiddag in Duitsland een goede wedstrijd, maar ging uiteindelijk met ruime cijfers onderuit: 4-1. Maxime Bennink scoorde het enige Feyenoord-doelpunt.

Feyenoord wist dat het zaterdag een lastige opgave te wachten stond in de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding. Bayer Leverkusen werd afgelopen seizoen nog vijfde in de sterke Duitse competitie, en steekt de ambities om de traditionele Duitse topploegen als Bayern München en VfL Wolfsburg aan te vallen niet onder stoelen of banken.

Rentree
Voor één Feyenoord-speelster werd het hoe dan ook een bijzondere dag. Kirsten van de Westeringh, de 22-jarige middenvelder die afgelopen zomer overkwam van ADO Den Haag, maakte haar wedstrijdrentree, na meer dan een jaar revalideren van een zware blessure.

Achterstand
Van de Westeringh zag hoe haar ploeg niet scherp begon aan het oefenduel, want binnen vijf minuten keek Feyenoord al tegen een 1-0 achterstand aan. De ploeg van Jessica Torny herpakte zich na deze vroege tegenvaller, en liet zien dat het klaar is om ook sterke tegenstanders hoog onder druk te zetten. Desondanks bleek Leverkusen een ploeg van een ander kaliber dan de eerdere opponenten uit deze voorbereiding, en Feyenoord moest vol aan de bak om het snelle tempo bij te benen.

Er kwamen in de eerste helft wat kansjes op de gelijkmaker, maar onder andere Esmee de Graaf en Sanne Koopman wisten deze niet te verzilveren. Aan de andere kant van het veld sprong de thuisploeg wel uiterst effectief om met de mogelijkheden die het kreeg, want twee snelle uitbraken leverden evenveel goals op. Ruststand: 3-0.

Tweede helft
Na rust ging het spelbeeld lange tijd gelijk op. Toen Leverkusen na een uur spelen ook nog een vierde doelpunt wist te scoren leek het voor Feyenoord, in ieder geval op het scorebord, uit te lopen op een teleurstellende middag.

Maxime Bennink wist een paar minuten later gelukkig nog wat terug te doen voor haar ploeg. Bayer Leverkusen kreeg een vrije trap van Zoï van de Ven niet goed weg voor de eigen goal, en Bennink schoot hard binnen. Eindstand: 4-1.

Zo zal Feyenoord met gemengde gevoelens terugkijken op het duel. Enerzijds met teleurstelling over de nederlaag en het hoge aantal tegendoelpunten, maar tegelijkertijd zal er ook vertrouwen geput kunnen worden uit het getoonde spel. Lang om hier bij stil te staan heeft de ploeg echter niet, want over een week gaat de Azerion Vrouwen Eredivisie weer van start.

Programma
Na een lange voorbereiding begint komende week ook voor Feyenoord V1 het nieuwe seizoen. Op zondag 10 september staat de eerste wedstrijd op het programma, op bezoek bij FC Utrecht. Een week later komt Fortuna Sittard de tegenstander op Varkenoord. Voor allebei deze wedstrijden is de kaartverkoop inmiddels gestart. Kom jij Feyenoord aanmoedigen in het nieuwe seizoen? Scoor je ticket(s) hier.