Feyenoord Vrouwen 1
4446cb1a2e4938073fbbf1f76de237ae_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 verliest na verlenging van Ajax in halve finale beker

Voor Feyenoord V1 zit het bekertoernooi erop. Na overwinningen op ADO Den Haag en FC Twente was Ajax dinsdagavond in de halve finale na verlenging met 2-1 te sterk. Het Feyenoord-doelpunt werd gemaakt door Ella Van Kerkhoven.

Feyenoord moest in Amsterdam de thuisploeg in de openingsfase aan de bal laten, al kreeg de ploeg van Jessica Torny voor rust wel de beste kansen. Na een half uur waren eerst Esmee de Graaf en daarna Ella Van Kerkhoven dicht bij de openingstreffer. De eerste goal viel echter aan de andere kant: in de 39ste minuut werd een fout achterin afgestraft door de Amsterdammers: 1-0. Dit was ook de ruststand.

Tweede helft
In de tweede helft kwam Feyenoord op gelijke hoogte door een knap doelpunt van Van Kerkhoven. Feyenoord kwam na deze gelijkmaker beter in de wedstrijd. In het restant van de reguliere speeltijd waren er met name voor de thuisploeg nog kansen op een voorsprong, maar na 90 minuten spelen stond de 1-1 stand op het scorebord.

Verlenging
Een paar minuten na de start van de eerste verlenging kwam Ajax weer op voorsprong. Een overtreding van Esmee de Graaf in het strafschopgebied van Feyenoord werd door de scheidsrechter met een penalty bestraft: 2-1.

Feyenoord leverde in het restant veel strijd, en kwam onder andere via De Graaf nog heel dicht bij een gelijkmaker. Eindstand: 2-1.

Scoreverloop
39' 1-0
67' 1-1 Van Kerkhoven