Vermeer geniet van Europese avonden in De Kuip

Kenneth Vermeer geniet met volle teugen van Europa Cup avonden in De Kuip. Dat vertelde de doelman donderdag na afloop van zijn tweede Europese thuiswedstrijd voor Feyenoord, dat mede dankzij goed keeperswerk van Vermeer afrekende met HNK Rijeka (2-0). ‘Dit zijn speciale duels om te mogen spelen’, glimlachte hij enkele minuten na het laatste fluitsignaal de scheidsrechter. ‘Het publiek gaat continu tekeer, mede daarom voelen we ons hier heel sterk.’

Vermeer genoot tegen Rijeka niet alleen van de sfeer in het stadion, maar ook van het voetbal dat Feyenoord in de eerste helft liet zien. ‘We waren heer en meester. Zij kwamen er niet aan te pas en wij beloonden onszelf door al vroeg twee keer te scoren. Met een beetje geluk hadden we er zelfs nog één kunnen maken. In die fase was goed te zien dat het zelfvertrouwen in de ploeg alsmaar groeiende is. Mede door een verzorgde opbouw van achteruit komen we goed aan voetballen toe. Dat heeft veel met lef en vertrouwen te maken.’

Na een sterke eerste helft viel Feyenoord na rust ver terug, zag ook Vermeer. ‘We hadden een paar slaapmomentjes’, zei de doelman, die als gevolg daarvan een paar keer handelend moest optreden. Hoogtepunt voor hem was de redding op het schot van Andrej Kramaric, die halverwege de tweede helft aan buitenspel ontsnapte en in kansrijke positie kwam. ‘Het is altijd lekker om belangrijk te zijn. Alleen doe ik het niet in mijn eentje. We verdedigen met z’n allen. Als team hebben we de zege over de streep getrokken.’

Als gevolg van de overwinning is Feyenoord volledig terug in de race in groep G, waarin de ploeg momenteel de tweede plaats bezet met twee punten achter Sevilla, dat over twee weken naar Rotterdam komt. ‘Ook in die wedstrijd moeten we met niks minder genoegen nemen dan een overwinning’, sprak Vermeer strijdvaardig. ‘In de uitwedstrijd hebben we kunnen zien dat Sevilla een uitstekende ploeg heeft, maar in De Kuip hoeven we voor niemand onder te doen. Met de massale steun van ons publiek is alles mogelijk.’