Fanshop
Fanshop
Fey-kematen-33

Verdonk op huurbasis naar PEC Zwolle

Calvin Verdonk speelt komend seizoen voor PEC Zwolle. De 19-jarige verdediger, die bij Feyenoord nog een contract heeft tot medio 2020, wordt door Feyenoord voor één jaar verhuurd aan de club uit Overijssel.

Verdonk maakte op 8 maart 2015 zijn debuut in Feyenoord 1. In de thuiswedstrijd tegen NAC Breda kwam hij na 73 minuten in het veld voor Lucas Woudenberg. In het afgelopen seizoen, zijn eerste als lid van de A-selectie, kwam de linksbenige verdediger niet in actie tijdens een officiële wedstrijd van het eerste elftal.

‘Voor Calvin is het daarom belangrijk dat hij volgend seizoen speelminuten gaat maken op het hoogste niveau’, zegt technisch directeur Martin van Geel. ‘Wij geloven in zijn kwaliteiten, hij heeft bij ons niet voor niets een contract tot 2020, maar hij had het afgelopen seizoen te maken met veel concurrentie op de posities waarop hij uit de voeten kan. PEC Zwolle is een club waar Calvin zich verder kan ontwikkelen. We vertrouwen erop dat hij in de zomer van 2017 met veel eredivisie-ervaring terugkeert in De Kuip.