Feyenoord 1

Van Persie hattrickheld tegen FC Emmen

Feyenoord heeft een goede overwinning geboekt op FC Emmen. Robin van Persie was in De Kuip de grote man met drie doelpunten. Steven Berghuis bepaalde de eindstand met een schitterende vrije trap op 4-0.

De dreun van de uitschakeling in het KNVB Bekertoernooi kwam woensdag hard aan bij Feyenoord, maar iedereen moest de knop snel omzetten. Zondag kwam FC Emmen namelijk al op bezoek en Giovanni van Bronckhorst wilde zien dat Feyenoord dit seizoen het maximale eruit gaat halen: de derde plaats veiligstellen en daarmee Europees voetbal halen.

De eerste stap in die richting werd tegen FC Emmen gezet. Feyenoord kreeg voor rust een hoop kansen, maar het was lang wachten op de eerste goal viel. Onder anderen Sam Larsson, Tonny Vilhena en Steven Berghuis waren ongelukkig in de afronding, tot Robin van Persie er kort voor rust wel in slaagde om de score te openen.

Verdiende voorsprong
Van Persie tikte de bal binnen na een uitstekende dribbel van Larsson en zette Feyenoord op een verdiende voorsprong. De goal van de aanvoerder – zijn 200ste competitiegoal in zijn loopbaan – werd gevolgd door een domper, want Kenneth Vermeer raakte geblesseerd bij een redding op een schot van Sven Braken en moest eraf. Joris Delle was zijn vervanger en maakte – als eerste Fransman – zijn debuut in Feyenoord 1.

Delle hield zijn doel schoon en zag Van Persie de marge na rust vergroten. In de 52ste minuut deed hij dat na een goede steekpass van Berghuis, zo’n tien minuten later na een voorzet van Berghuis en doorkoppen van Jeremiah St. Juste: 3-0. Daarmee voltooide Van Persie zijn eerste hattrick in de Eredivisie.

Mooi slotakkoord
Berghuis pikte ook zelf zijn doelpunt nog mee, door in de 76ste minuut een vrije trap heel fraai in de rechterbovenhoek te krullen. De buitenspeler zorgde met het mooie slotakkoord voor een 4-0 eindstand en een goede overwinning in eigen huis.

Feyenoord houdt door de zege op FC Emmen drie punten voorsprong op nummer vier AZ, dat met 4-2 won van Fortuna Sittard. Volgende week reist de equipe van Van Bronckhorst af naar Arnhem voor een duel met Vitesse. Een week later komt Willem II op bezoek in Rotterdam. Er wordt op zaterdag 16 maart om 19:45 uur afgetrapt in De Kuip. Klik hier voor kaarten.