Feyenoord-Manchester%20City-008

Van Bronckhorst: ‘We zijn niet in de wedstrijd gekomen’

Giovanni van Bronckhorst kon na de 0-4 nederlaag tegen Manchester City niet anders concluderen dat het verschil tussen zijn ploeg en de tegenstander te groot was. De Feyenoord-trainer sprak dan ook van een teleurstellende Champions League-avond.

‘Het was de eerste keer op dit niveau voor mijn spelers. Dan is het niet goed voor het vertrouwen als je binnen twee minuten 0-1 achter staat,’ aldus Van Bronckhorst, die ook kritisch was op zijn ploeg. ‘Bij die eerste goal verdedigden we niet goed. Een corner werd snel genomen en er ontstond een twee-tegen-éénsituatie. Wellicht had dat te maken met spanning. Hoe dan ook maakte die goal het voor ons een stuk moeilijker, zeker op dit niveau.’

Volgens Van Bronckhorst is zijn ploeg ‘geen moment in de wedstrijd gekomen’. ‘We kregen geen grip op Manchester, mede doordat zij veel bewegen zonder bal. In de tweede helft hebben we met het inbrengen van Jens Toornstra van Steven Berghuis het middenveld versterkt en kregen we iets meer grip op de wedstrijd. We wilden ook iets meer de bal hebben dan in de eerste helft, maar uiteindelijk was het verschil te groot vanavond.’

‘Het resultaat was teleurstellend, maar we moeten ook positieve dingen uit deze wedstrijd halen,’ besloot Van Bronckhorst. ‘We hebben kennis gemaakt met het allerhoogste niveau en die ervaring is goed voor mijn spelers. Er is na één wedstrijd nog niets verloren, maar we weten dat het een heel zware poule is. In de volgende wedstrijden tegen Napoli en Shakhtar zullen we moeten laten zien dat we hiervan geleerd hebben.’