DA9I0918

Van Bronckhorst: ‘Vooral genoten van beginfase’

Giovanni van Bronckhorst kon donderdagavond met een tevreden gevoel terugkijken op het bekerduel met Heracles Almelo. Dankzij een 3-1 overwinning plaatste Feyenoord zich voor de kwartfinales van het toernooi.

De hoofdtrainer van Feyenoord keek vooral positief terug op de beginfase, waarin Feyenoord na zestien minuten met 2-0 voorstond. ‘Toen haalden we een heel hoog niveau en borduren we voort op de wedstrijd tegen Sparta,’ zag Van Bronckhorst. ‘Ik heb toen echt genoten van mijn ploeg, maar we hadden het duel in die fase al moeten beslissen. We hadden vaker dan twee keer moeten scoren.’

Halverwege de eerste helft kwam Heracles uit het niets terug tot 2-1, waarna Feyenoord even van slag leek. ‘Het vertrouwen werd daardoor minder en dat terwijl we zo goed speelden,’ aldus Van Bronckhorst. ‘Daar moeten we wel stappen in maken, want een verschil van één goal blijft tricky.

Vijf minuten voor tijd gooide Steven Berghuis de wedstrijd vanaf de strafschopstip in het slot. ‘Na het sterke eerste half uur hebben we de wedstrijd vooral op karakter gewonnen. We zijn de door in de beker en zitten bij de loting in de koker. Daar gaat het om in dit toernooi en ik ben blij dat we dat bereikt hebben.’