Feyenoord-heracles-24

Van Bronckhorst: ‘Moeizame wedstrijd, geflatteerde zege’

Het scorebord in De Kuip gaf zondag na negentig minuten een eindstand van 3-0 aan, in het voordeel van Feyenoord. Die uitslag doet vermoeden dat de ploeg een eenvoudige middag kende tegen Heracles Almelo. Daarvan was echter geen sprake, zo vond ook Giovanni van Bronckhorst na afloop tijdens de persconferentie in De Kuip. ‘Het was een moeizame wedstrijd voor ons en 3-0 is dan ook wat geflatteerd’, liet de hoofdtrainer optekenen.

Van Bronckhorst zag hoe zijn ploeg een aantal lastige fases kende tegen de nummer vier van de Eredivisie. ‘We hadden moeite met het vinden van ritme, tegen een goed voetballende ploeg. Heracles staat niet voor niets zo hoog op de ranglijst. Zo gaven we een aantal goede kansen weg, zoals die van Tannane in de tweede helft. Die telde ik eigenlijk al.’

Hoewel Feyenoord qua veldspel zeker niet haar beste wedstrijd speelde, bleef de ploeg knokken om de punten in De Kuip te houden. Van Bronckhorst: ‘Als het voetballend niet lukt, moet je zorgen dat de je wedstrijd op een andere manier wint. Wat dat betreft heb ik een team gezien dat het duel over de streep wilde trekken. 3-0 is geflatteerd, maar dit zijn heel belangrijke punten voor ons. Zeker met twee uitwedstrijden voor de boeg.’

Van Bronckhorst zag Eric Botteghin in de slotfase van de wedstrijd uitvallen. ‘Hij heeft een hamstringblessure’, zei de coach daarover. ‘De ernst ervan moeten we de komende dagen bekijken.’