Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Van Bronckhorst maakt Bijlow eerste keeper

Justin Bijlow verdedigt aanstaande zaterdag het doel van Feyenoord in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. De 20-jarige doelman is dit seizoen de eerste keeper, zo maakte trainer Giovanni van Bronckhorst donderdagmiddag bekend.

‘Vertrouwen in Justin groot’ 
‘Ik had vanaf dag één van dit seizoen in mijn hoofd om Justin eerste keeper te maken,’ zei Van Bronckhorst op het KNVB-trainingscentrum in Zeist, waar tijdens een persconferentie vooruitgeblikt werd op het duel om de Johan Cruijff Schaal. ‘Ik ken Justin al een aantal jaar. Hij heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt in de schaduw van Brad Jones en Kenneth Vermeer. Het vertrouwen in Justin is groot. Hoe hij in zijn doel staat, traint, coacht, meevoetbalt; ik denk dat hij er klaar voor is.’

Vermeer
Van Bronckhorst had tot gisteren ook de beschikking over Jones, die een transfer heeft gemaakt naar Al Nassr. Daarnaast keerde Vermeer terug van een verhuur aan Club Brugge, terwijl ook Ramón ten Hove tot de selectie behoort. ‘Het was afwachten hoe Kenneth terug zou komen. Hij zit dicht tegen het fit zijn aan. Kenneth weet zijn positie nu. Hij is een steun voor Justin. Wat dat betreft staan we er goed voor.’

Geen Ayoub en Jørgensen
Feyenoord moet het zaterdag in Eindhoven nog wel doen zonder Yassin Ayoub en Nicolai Jørgensen, die vanwege blessures ontbreken. De Colombiaanse aanwinst Luis Sinisterra heeft alle benodigde papieren binnen en trainde donderdag mee met de selectie. ‘We bekijken morgen of we hem meenemen of niet,’ aldus Van Bronckhorst.

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord wordt aanstaande zaterdag 4 augustus gespeeld in het Philips Stadion en begint om 18:00 uur.