Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-NEC-47

Van Bronckhorst hoopt op fitte Elia tegen FC Twente

Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft goede hoop dat Eljero Elia zondag tegen FC Twente inzetbaar is. De buitenspeler hervatte vrijdagochtend de groepstraining, nadat hij vanwege een lichte hamstringblessure de woensdag- en donderdagtraining moest overslaan.

‘Eljero heeft vrijdag nog niet alles meegedaan, maar heeft wel stappen gemaakt ten opzichte van het begin van deze week,’ zegt Van Bronckhorst. Na de zaterdagtraining zal definitief besloten worden of Elia inzetbaar is tegen zijn oude club. ‘Naar aanleiding van wat ik vandaag heb gezien, ziet het er goed uit,’ aldus de hoofdtrainer.

Karim El Ahmadi keert zondag terug in het team van Feyenoord, zo liet Van Bronckhorst vrijdagmiddag weten tijdens de persconferentie. De middenvelder keerde eerder deze week terug van de Afrika Cup.

Van Bronckhorst kan zondag nog niet beschikken over Kenneth Vermeer. De doelman maakte afgelopen maandag zijn rentree in Feyenoord 2, maar ontbrak de afgelopen dagen op het trainingsveld vanwege ziekte. Vermeer zal op maandag 13 februari eerst nog met de reserves tegen Heerenveen spelen. Pas daarna zal hij eventueel aansluiten bij de wedstrijdselectie.