Feyenoord-NEC-08

Van Bronckhorst: ‘Goed antwoord na verlies van donderdag’

Trainer Giovanni van Bronckhorst was een tevreden man na afloop van de 4-0 overwinning op N.E.C. Niet alleen omdat Feyenoord de voorsprong als koploper behield, maar ook omdat de ploeg zich herpakte na de midweekse uitschakeling in het bekertoernooi. De reactie van Feyenoords hoofdtrainer na het duel met N.E.C. lees je hieronder.

Over het herstel na donderdag:
‘De uitschakeling in het bekertoernooi was voor iedereen een teleurstelling. Na donderdag was het zaak om de draad weer op te pakken en een goed antwoord te geven. Niet alleen met het oog op donderdag, maar ook omdat we koploper zijn en elke wedstrijd willen winnen. Dat hebben we gedaan.’

Over de doelpunten:
‘We wisten dat we tegen een compact spelende tegenstander zou spelen. Desondanks hebben we stuk voor stuk uitstekende goals gemaakt. We zijn geduldig gebleven tot de eerste goal, waarna de 2-0 kort voor rust op een belangrijk moment viel. Voor Nicolai Jorgensen is het ook belangrijk dat hij weer heeft gescoord. Dat waren belangrijke goals, zowel voor hem als voor ons.’

Over Eljero Elia:
‘De hamstring van Eljero voelde stijf aan, daarom hebben we hem uit voorzorg gewisseld in de rust. Vooralsnog is er geen grote schade aan zijn hamstring te zien.’