Feyenoord-FC%20OSS-05

Van Bronckhorst: ‘Geflatteerde overwinning’

Sprankelend was het niet, maar Feyenoord deed donderdagavond wat het moest doen. De ploeg plaatste zich dankzij een 4-1 overwinning op FC Oss voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De reactie van trainer Giovanni van Bronckhorst na afloop van het bekerduel:

Complimenten
Van Bronckhorst: ‘Complimenten voor FC Oss voor hoe ze vanavond tegen ons hebben gespeeld. Ze hebben het ons lastig gemaakt, met name door enkele keren gevaarlijk te worden vanuit de omschakeling. Na rust kregen ze de grootste kans op de 1-2 voorsprong.’

Tempo
‘We begonnen zoals het moet: in een hoog tempo waardoor we direct een aantal kansen creëerden. We haddden de 1-0 moeten maken, maar in plaats daarvan werd het 0-1 uit een omschakelmoment. Door een goede goal van Steven (Berghuis, red.) stond het al snel weer gelijk. Daarna slaagden we er echter niet in om door te drukken, met name omdat het tempo te laag lag.’

Geflatteerd
‘De wedstrijd werd beslist in de laatste twintig minuten. In die fase zag je het verschil in kracht, mede dankzij de wissels. Een geflatteerde overwinning, maar het belangrijkste is dat we door zijn naar de volgende ronde. Op naar de wedstrijd tegen Roda JC van zondag.’