Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Van Beek meldt zich af voor Jong Oranje

Sven van Beek heeft zich afgemeld voor de aanstaande oefeninterland met Jong Oranje tegen Jong Duitsland. De verdediger kampt met bovenbeenklachten. De medische staf van Feyenoord wil hiermee geen enkele risico lopen en zal hem de komende dagen intensief behandelen. Van Beek wordt bij Jong Oranje vervangen door Peet Bijen van FC Twente.

Eerder meldde ook Terence Kongolo zich al wegens lichte klachten af voor de selectie van KNVB-coach Remy Reijnierse. ‘Het is goed dat deze twee spelers even rust krijgen’, zegt trainer Fred Rutten in gesprek met Feyenoord TV. ‘Sven en Terence hadden voor dit seizoen ieder een stuk of twintig wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Dit seizoen zitten ze in totaal al bijna aan dat aantal. Dat is dus een enorme belasting.’

Jong Oranje neemt het aanstaande donderdag op tegen Jong Duitsland in het Duitse Ingolstad. Feyenoord is nog met vier spelers vertegenwoordig in de selectie, namelijk Jean-Paul Boëtius, Wessel Dammers, Rick Karsdorp en Tonny Vilhena.

Een interview met Fred Rutten is maandagavond te zien in Feyenoord TV. Hierin kijkt de trainer onder meer terug op de afgelopen uitwedstrijd tegen Vitesse en blikt hij vooruit op de komende periode. Feyenoord TV is maandag om 18.50 uur te zien op FOX Sports 1.