Fanshop
Fanshop
IMG_5761

Van Beek: 'Mooi dat we met zoveel zelf opgeleide spelers speelden'

Sven van Beek hechtte niet al te veel waarde aan de 3-0 nederlaag tegen BSC Young Boys die Feyenoord woensdagavond leed in de Uhrencup. De verdediger nam in ogenschouw dat de Zwitserse kampioen al verder is in de voorbereiding en volgende week al aan de competitie moet beginnen.

‘Het is nu belangrijk dat je veel minuten maakt en meters in de benen krijgt. Natuurlijk wil je zo’n wedstrijd winnend afsluiten, maar we hebben vandaag te weinig gecreëerd. We moeten ermee dealen, vrijdag hebben we alweer een wedstrijd. Dan moeten we er weer staan,’ keek Van Beek woensdagavond alvast vooruit naar het duel met FC Basel.

Een lichtpunt was dat de beginopstelling van Feyenoord volledig bestond uit zelf opgeleide spelers, waaronder Van Beek zelf. ‘Ik denk dat we daar als club trots op mogen zijn. Het is mooi dat er zoveel jongens uit de eigen kweek mee zijn op de trainingskamp,’ aldus de centrale verdediger. ‘Ik denk dat een aantal spelers wel hun niveau heeft gehaald. Dat is leuk voor hen en het is mooi voor hen om minuten te maken in het eerste van Feyenoord.’

Bekijk het interview met Van Beek in de videospeler.

  • Sven van Beek