Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Valentijn Frenken Academy Speler van de Maand december/januari

Feyenoord Onder 14-speler Valentijn Frenken is uitgeroepen tot Academy Speler van de Maand december/januari. De sluitpost is de opvolger van Tobias van den Elshout, die over de maand november werd verkozen tot Speler van de Maand.
De 13-jarige Frenken begon zijn voetbalcarrière bij voetbalvereniging SDZ en is sinds de zomer van 2021 actief voor Feyenoord Academy. Dit seizoen maakt de keeper deel uit van Feyenoord Onder 14, dat onder leiding staat van trainer Miguel Dingjan.

Volgens Dingjan beschikt zijn pupil over de kwaliteiten die vandaag de dag van een keeper worden gevraagd. ‘Naast zijn keeperskwaliteiten is Valentijn ook erg sterk in het meevoetballende gedeelte. Hij is zeer betrouwbaar en laat dat wekelijks zien. Tevens beschikt hij over een uitstekende discipline en heeft hij een goede zelfreflectie, wat gezien zijn jonge leeftijd best uniek is.’

Academy Speler van de Maand
De prijs voor de Academy Speler van de Maand wordt na afloop van iedere maand uitgereikt aan een speler van de Feyenoord Academy die laat zien in zichzelf te willen investeren, progressie toont op zowel voetbal-, fysiek- en topsportgebied en een positieve bijdrage levert aan de groeicultuur van zijn team.