Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Eerste rail seats geplaatst in Vak S

In De Kuip is deze week gestart met het plaatsen van de eerste rail seats in Vak S. Het huidige ontwerp voldoet aan de strenge veiligheidseisen en is volledig naar wens van club en stadion. Bij de thuiswedstrijd tegen Willem II van komende zaterdag kan een aantal seizoenkaarthouders van Vak S voor het eerst gebruik maken van de rail seats.

Op dit moment zijn de rail seats bevestigd op een deel van de eerste rij van het vak. Club en stadion verwachten dat het plaatsen van de overige rail seats begin mei gereed is.

De constructie van de rail seats is speciaal voor het stadion gemaakt en voldoet aan alle veiligheidseisen. Zo zijn er op aandringen van de gemeente Rotterdam schetsplaten (schuine vlakken) toegepast om de eventuele krachten op de stoelen beter te verdelen. Daarnaast zijn de bouten door en door geboord en zit onder iedere staander een stalen plaat gemonteerd.

Stadion Feijenoord is bij het ontwerpen en plaatsen van de rail seats niet over een nacht ijs gegaan. Bij de totstandkoming van de rail seats was veiligheid van de supporters altijd prioriteit nummer één. Het belang van veiligheid is de reden dat het plaatsen van de stoelen aanzienlijk langer heeft geduurd dan gehoopt.