Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Update bouw trainingsaccommodatie Feyenoord (1)

Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst sloeg op woensdag 28 juni 2017 de eerste paal van de nieuwe trainingsaccommodatie voor Feyenoord 1, die bij de start van het seizoen 2018-2019 in gebruik genomen moet worden. Op Feyenoord.nl geven we je maandelijks een update over de voortgang van de bouw. In deel 1 blikken we terug op de eerste weken.

Voortgang gebouw
Nadat Van Bronckhorst tijdens een feestelijke bijeenkomst hoogstpersoonlijk de eerste paal van de nieuwe trainingsaccommodatie de grond in had geslagen, is in de week die volgde het heiwerk afgerond, waarna ook de fundering kon worden gelegd. Inmiddels zijn alle funderingsbalken gestort en ligt ook het eerste stuk betonnen vloer erin, namelijk de vloer van de lift die in het twee verdiepingen tellende hoofdgebouw komt.

Voortgang velden en buitenruimte
Tegelijkertijd met het gebouw is ook een start gemaakt met de aanleg van de velden. Daarbij is in eerste instantie zo’n vijftig centimeter grond afgegraven, waarna drainagebuizen zijn aangebracht om regenwater snel af te kunnen voeren en de velden zo bespeelbaar mogelijk te krijgen. Vervolgens is het beregeningsysteem aangebracht om in droge perioden de velden te kunnen sproeien. Daaroverheen is een nieuw waterdoorlatend zandpakket aangebracht, waar de veldverwarmingsleidingen doorheen zijn getrokken om ook in winterse omstandigheden gewoon door te kunnen trainen.

Na een test met goed vervolg, waarbij deze leidingen met water zijn gevuld en onder druk zijn gezet, wordt momenteel een vruchtbare toplaag op de velden aangebracht en zal komende weken ook de kunstgras performance strook worden gerealiseerd. Ook is inmiddels begonnen met het aanbrengen van de ballenvangers en hekwerken. De werkzaamheden aan de velden verlopen zo voorspoedig, dat deze bijna twee weken voorliggen op planning en het grasteam binnenkort de velden al kan inzaaien.

Het beoogde eindresultaat
Feyenoord 1 krijgt op het nieuwe complex de beschikking over twee velden, een kunstgras warming-upstrook en een apart keepersveld. Direct hierlangs ligt het hoofdgebouw, dat aan één zijde volledig van glas is, waardoor van binnenuit een perfect zicht op de velden geboden wordt. De onderste verdieping is op de eerste plaats de werkruimte voor spelers en (medische) staf, met onder meer een halfronde kleedkamer, een ruime fitness- en beweegruimte en een wellnessgebied met douches, warme en koude baden en een sauna.

De technisch directeur en de hoofdtrainer krijgen een eigen kantoor op de eerste verdieping, waar ook een kantoortuin wordt ingericht voor de rest van de technische staf, inclusief een vergaderkamer. Ook de kantoren van de teammanager en de video- en data-analisten zullen op de eerste verdieping te vinden zijn.