Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Ulutas en Kleijn gekroond tot Academy Speler van de Maand

Furkan Ulutas en Mike Kleijn zijn voor de maanden november en december/januari uitverkozen tot Feyenoord Academy Speler van de Maand.

Furkan Ulutas
De 15-jarige Ulutas speelt al sinds de jongste jeugd bij Feyenoord en maakt dit seizoen deel uit van Feyenoord Onder 16. De goede ontwikkeling die de middenvelder doormaakt bij het team van trainers Brian Pinas en Robin van Persie is ook in Zeist niet onopgemerkt gebleven. Ulutas mocht enkele maanden geleden zijn debuut bij het Nederlands elftal voor spelers Onder 16 jaar maken in een tweeluik met de leeftijdsgenoten van België.

Mike Kleijn

Omdat december en januari, vanwege de feestdagen en daaropvolgende winterstop, relatief korte maanden waren is gekozen deze bij elkaar te voegen. Kleijn werd voor deze maanden verkozen tot Academy Speler van de Maand omdat de middenvelder op verschillende vlakken een mooie ontwikkeling doormaakt. De aanvoerder van Feyenoord Onder 18 mocht zodoende al verschillende keren meetrainen met de hoofdmacht en maakte begint januari zelfs zijn officieuze debuut bij het team van hoofdtrainer Arne Slot tijdens het gewonnen oefenduel met PEC Zwolle (3-1).

Academy Speler van de Maand
De prijs voor de Academy Speler van de Maand wordt sinds dit voetbalseizoen na afloop van iedere maand uitgereikt aan een speler van Feyenoord Academy die laat zien in zichzelf te willen investeren, progressie toont op zowel voetbal-, fysiek- en topsportgebied en een positieve bijdrage levert aan de groeicultuur van zijn team. Eerder dit seizoen werden Kelvin Neijenhuis (Onder 16) en Ömer Gündüz (Onder 21) al uitgeroepen tot Speler van de Maand van Feyenoord Academy.