Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
SVGIO

Uitgelicht: het goede doel van Feyenoord (VI)

Feyenoord speelt op zondag 4 januari een benefietwedstrijd tegen FC Emmen. De opbrengst hiervan gaat volledig naar de Feyenoord Foundation, het goede doel van Feyenoord. De zes projecten die via de Feyenoord Foundation worden gefinancierd, worden wekelijks uitgelicht op deze website. In deel VI (slot): SV GIO.

SV GIO

Opgericht:
In september 2012 in samenwerking met de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Doel van het project:
Bij S.V. GIO werken kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool als een topsporter aan hun persoonlijke ontwikkeling. S.V. GIO behandelt dezelfde lesstof als op school, maar spreekt op een creatieve en doelgerichte manier het leervermogen van kinderen aan. Daarbij is een goede samenwerking met school erg belangrijk, zodat er optimaal ingespeeld kan worden op de individuele behoeften van de kinderen. Tijdens een naschools sport- en leertraject van twintig weken komen kinderen sporten en gaan ze aan de slag met de aspecten die ze moeilijk vinden op school.

Succesfactor:
Vanaf de start in september 2012 heeft S.V. GIO inmiddels 300 kinderen en ouders bereikt. Waar S.V. GIO het verschil maakt, is dat elke stap vooruit vanuit het kind zelf komt. S.V. GIO wil kinderen vooral leren hoe ze in de toekomst hun eigen kansen kunnen creëren en dat doet de vereniging op een bijzondere manier, namelijk op dezelfde wijze als de Feyenoord Jeugdopleiding haar toptalenten begeleidt richting een succesvolle profcarrière. Ieder kind krijgt een eigen coach toegewezen waarmee doelgericht wordt gewerkt aan onderwijs en sport.

Ervaringsdeskundige:
Kuen (11 jaar): ‘Ik ben best goed in rekenen, maar begrijpend lezen vind ik zo moeilijk dat ik ook fouten maak bij het lezen van mijn rekensommen. Op mijn school zei de Intern Begeleider vorig jaar dat ik naar S.V. GIO mocht. Dat vond ik best spannend, maar ook leuk. Toen ik er eenmaal was leerde ik naast Van Bronckhorst veel meer trainers kennen en ik kreeg zelfs een eigen coach. Met je coach werk je aan de dingen die je moeilijk vindt op school. Mijn coach heeft me geleerd hoe ik beter kan worden in begrijpend lezen. Nu vind ik lezen leuker en ik heb een paar trucjes geleerd waardoor ik de opdrachten op school minder spannend vind.’

Steun jij de Feyenoord Foundation, kom dan op zondag 4 januari naar de benefietwedstrijd Feyenoord – FC Emmen! Alle kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar voor € 7,50 per stuk via www.feyenoord.nl/ticketshop.