Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
street%20legue%20ahoy9

Tweede editie Feyenoord Street League afgesloten met grote finaledag

FC Kameraden is de winnaar van de tweede editie van de Feyenoord Street League. Het team uit deelgemeente Charlois eiste woensdagmiddag de titel en de bijbehorende kampioensschaal op door tijdens de finales als beste uit de strijd te komen. De afsluitende finaledag van de twee jaar geleden in het leven geroepen straatvoetbalcompetitie vond plaats op het voorplein van Ahoy Rotterdam, waar alle teams uit de deelgemeentes Charlois, Feijenoord en IJsselmonde hun laatste competitiewedstrijden en de beslissende finales afwerkten.

Voor de organisatie van de Feyenoord Street League was de dag al vroeg begonnen. Dankzij hun inzet was het terrein van Ahoy aan het begin van de middag omgetoverd tot een groot voetbalpark, waar de jonge voetballers zich voor de laatste keer dit seizoen konden uitleven. De negentien deelnemende teams verzamelden zich op een speciaal opgebouwde tribune, waarvandaan ze een goed zicht hadden op de vier aangelegde velden. Ook daaromheen was genoeg vermaak voor de aanwezigen. Zo konden alle teams een exclusief kijkje nemen in de spelersbus van Feyenoord, stond er een Pole Soccer veldje opgesteld om te oefenen en konden de deelnemers op een aantal spelcomputers hun eigen editie van het WK spelen. 

Op veld 1 vond onder toeziend oog van mascotte Coentje de officiële opening plaats, die werd verricht door directielid Mark Koevermans en Adriaan Visser, wethouder Financiën, Cultuur en Sport van de gemeente Rotterdam. Laatstgenoemde sprak, met de kampioensschaal in zijn hand, van een bijzonder evenement. ‘Het mooie is dat alle kinderen die op Zuid wonen aan deze competitie kunnen meedoen. Door op straat te voetballen kan talent snel bovendrijven. Uiteraard is winnen daarbij belangrijk, maar het is goed om te zien dat ook sportiviteit en goed gedrag worden beloond.’

Nog voordat het eerste fluitsignaal van de scheidsrechters had geklonken, had Koevermans al verklapt dat na de zomerstop het derde seizoen van de Feyenoord Street League van start zal gaan. Een mededeling die met gejuich werd ontvangen. Marjolein Woudstra zag het glimlachend aan. Als coördinator van de Street League kijkt ze tevreden terug op het tweede seizoen, waarin de straatvoetbalcompetitie in Rotterdam volgens haar verder op de kaart werd gezet. ‘Dankzij het toenemende aantal teams en de uitbreiding naar deelgemeente IJsselmonde merken we dat de Street League steeds meer naamsbekendheid krijgt. Ook de workshops, zoals laatst in Pathé De Kuip om het misbruik van het woord kanker onder de aandacht te brengen, hebben daaraan bijgedragen. Ik hoop dat de Street League de komende jaren niet meer weg te denken is uit Rotterdam-Zuid.’

Kort nadat Woudstra haar laatste woorden had uitgesproken, stak op het hoofdveld een luid gejuich op. Dat had alles te maken met de blijdschap van het team van FC Kameraden, nadat de beslissende finales tegen Feyenoord League en Feyenoord Bikkels uit de twee andere deelgemeenten in hun voordeel waren geëindigd. FC Kameraden dankt het kampioenschap niet alleen aan de prestaties op het veld, maar ook aan hun inzet buiten de lijnen. Zo gaf het team vorige maand nog het goede voorbeeld, door met een zelf georganiseerde buurtbijdrage te zorgen voor een groener Charlois. De prestatie van FC Kameraden werd beloond met een zilveren, blinkende kampioensschaal, wat een mooie afsluiting betekende van het tweede seizoen van de Feyenoord Street League.