Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Toornstra: ‘Dit is heel zuur’

Jens Toornstra baalt van het feit dat zijn team uiteindelijk met lege handen staat na de Klassieker in Amsterdam. De aanvoerder reageerde direct na afloop op het duel dat voor Feyenoord in eerste instantie nog zo goed begon. 

‘Ons plan werkte in de eerste helft door Ajax vroeg onder druk te zetten.’ Het resulteerde er zelfs in dat de thuisploeg er voetballend minder goed uit kwam en zelfs twee tegentreffers moest incasseren. ‘We kregen voor rust goede kansen en hadden de score zelfs verder moeten uitbreiden,’ aldus Toornstra.

Volgens de middenvelder hield zijn ploeg al rekening met de mogelijkheden in tegenaanvallen. ‘We wisten dat we de ruimte zouden krijgen in de omschakeling. Dat is bij balverlies van dit Ajax altijd zo.’ Het strijdplan leek voor hem dan ook goed genoeg om een resultaat te behalen, maar het verliep uiteindelijk anders. ‘Op basis van de eerste helft had ik echt het gevoel dat we het over de streep zouden trekken. Ajax creëerde weinig. Uiteindelijk staan we hier met lege handen. Dit is heel zuur.’