Fanshop
Fanshop
contr%20thorbecke-1

Thorbecke levert maatwerk aan Feyenoord Academy

Feyenoord en Thorbecke Voortgezet Onderwijs hebben zondagmiddag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst getekend.

De samenwerking is erop gericht om spelers van Feyenoord Academy steeds beter maatwerk te kunnen leveren in de wijze waarop zij onderwijs volgen. Dit komt onder meer tot uitdrukking tijdens de zogenoemde profdagen voor de teams Onder 19 tot en met Onder 17, waarbij de spelers hele dagen op Varkenoord verblijven en daar ook hun lessen volgen onder begeleiding van docenten van het Thorbecke.

‘De jeugdopleiding ontwikkelt zich in hoog tempo, wat bijvoorbeeld heeft geleid tot de introductie van de profdagen,’ zegt algemeen directeur Eric Gudde. ‘De volgende mijlpaal wordt de opening van een nieuw complex voor de jeugd, wat ook nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt op het gebied van onderwijs. Dat is een uitdaging voor zowel Feyenoord als het Thorbecke, waarbij uiteindelijk altijd de belangen van de kinderen voorop staan.’

Hans van der Vlugt, rector Thorbecke Voortgezet Onderwijs: ‘Op het Thorbecke maken we steeds meer de stap van klassikaal onderwijs naar maatwerk per leerling. De samenwerking met Feyenoord is daar een sprekend voorbeeld van. In plaats van een algemene docent die de leerlingen helpt om zelfstandig kunnen werken, geven steeds vaker gespecialiseerde docenten van ons specifieke lessen op Varkenoord. De samenwerking met Feyenoord is de afgelopen jaren perfect verlopen. Het is voor ons en onze docenten een uitdaging om de afstemming tussen school en topsport steeds verder te perfectioneren, ook richting een nieuw trainingscomplex.’

Feyenoord en Thorbecke Voortgezet Onderwijs werken sinds 1995 met elkaar samen, waarbij beide partijen continu streven naar een perfecte afstemming tussen onderwijs en topsport. In de beginjaren betekende het dat jeugdspelers hun trainingen volgden in de buurt van school op de velden van Alexandria. Vanaf 2000 trainen de spelers weer allemaal op Varkenoord, terwijl ze hun lessen op school volgen. Sinds vorig seizoen verzorgt het Thorbecke steeds meer lessen op Varkenoord, een ontwikkeling die zich naar verwachting in de toekomst zal doorzetten.