Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20170703_kongolo_visual

Terence Kongolo naar AS Monaco

Terence Kongolo verruilt Feyenoord voor AS Monaco. De club heeft met de Franse landskampioen overeenstemming bereikt over een directe transfer van de verdediger (23), die in Zuid-Frankrijk een contract tekent voor vijf jaar. Kongolo had in De Kuip nog een verbintenis tot medio 2019.

Door zijn overstap naar Monaco speelt Kongolo vanaf komend seizoen voor het eerst voor een andere club dan Feyenoord. De linkspoot begon als F-pupil op Varkenoord en doorliep de volledige jeugdopleiding, om uiteindelijk als 18-jarig talent zijn officiële debuut te maken in het eerste elftal (Feyenoord – Excelsior, 14 april 2012).

Zijn definitieve doorbraak in De Kuip volgde in het seizoen 2013-2014, met als voornaamste beloning een plek in de selectie van het Nederlands elftal voor het WK in Brazilië. Inmiddels staat de teller op drie interlands voor Oranje, terwijl Kongolo in totaal 137 officiële wedstrijden voor Feyenoord speelde (Eredivisie, play-offs, voorronde Champions League, Europa League en KNVB Beker). In die duels scoorde hij driemaal.

Kongolo vertrekt als kampioen uit De Kuip, een prijs waarin hij afgelopen seizoen als vaste waarde in het team van trainer Giovanni van Bronckhorst een belangrijk aandeel had. Een jaar eerder won de verdediger al de KNVB Beker met Feyenoord.

Technisch directeur Martin van Geel: ‘Terence is een voorbeeld van hoe wij het voor ogen hebben met onze grootste talenten. Hij heeft onze jeugdopleiding doorlopen en heeft zich vervolgens ontwikkeld tot belangrijke speler in het eerste elftal én international. Na vijf volledige seizoenen bij Feyenoord zet hij met deze transfer naar AS Monaco nu de volgende stap in zijn carrière. Wij wensen hem veel succes bij een topclub in een grote buitenlandse competitie.’