Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Teamnieuws: Bijlow terug, vier spelers ontbreken

Justin Bijlow keert donderdagavond thuis tegen Maccabi Haifa terug onder de lat bij Feyenoord. Dat werd woensdag tijdens de persconferentie in De Kuip bekendgemaakt door Arne Slot, die ook de rest van de opstelling al prijsgaf voor het laatste groepsduel in de Europa Conference League.

Bijlow miste de laatste vier wedstrijden van Feyenoord, nadat hij eind november positief testte op het coronavirus. In aanloop naar het duel van donderdagavond trainde de international weer volledig mee op 1908. ‘Justin is weer helemaal klachtenvrij,’ zo nam Slot alle twijfel weg.

De coach kan tegen Maccabi Haifa om uiteenlopende redenen niet beschikken over vier spelers. Gernot Trauner en Orkun Kökcü zijn niet helemaal fit en daardoor niet speelklaar. Guus Til is geschorst.

Verder wordt Alireza Jahanbakhsh bewust buiten de selectie gelaten. De club wil zo voorkomen dat de Iraniër in de toekomst mogelijk niet meer uit kan komen voor de nationale ploeg, iets wat een gevolg kan zijn voor sporters uit Iran die uit komen tegen Israëlische sporters. De buitenspeler ontbrak om dezelfde reden eerder al in de uitwedstrijd.

Opstelling Feyenoord
Mede omdat het thuisduel met Maccabi in sportief opzicht niet meer van belang is voor Feyenoord – de eerste plaats werd twee weken geleden in Praag al veiliggesteld –, had Slot er geen moeite mee zijn opstelling alvast bekend te maken.

Bijlow krijgt met Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Marcos Senesi en Ramon Hendriks vier verdedigers voor zich. Het middenveld wordt gevormd door Fredrik Aursnes, Mark Diemers en João Teixeira, terwijl het team wordt gecompleteerd door de aanvallers Naoufal Bannis, Cyriel Dessers en Reiss Nelson.

Feyenoord – Maccabi Haifa begint donderdag om 21:00 uur.