Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1
0b028fc4d0bb2966f108232f0df202ac_2000_2000.JPG

Teamnieuws: Jørgensen mist ook Fortuna-thuis

Nicolai Jørgensen is niet op tijd fit voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard van komende zaterdag. De Deense spits kampt met een teenblessure, die het hem ook al onmogelijk maakte om tegen PEC Zwolle (3-4 winst) in actie te komen.

Door de afwezigheid van Jørgensen krijgt Róbert Bozeník zijn eerste basisplaats. De Slowaakse matchwinner van afgelopen weekend is volgens trainer Dick Advocaat de logische vervanger van de aanvalsleider. ‘Hij is op dit moment de tweede spits in de selectie en zal dus zaterdag starten,’ zei de hoofdcoach donderdagmiddag op de persconferentie.

De knieblessure van een andere aanvaller, Luis Sinisterra, was een smet op de overwinning in Zwolle. Advocaat: ‘Het is erg sneu voor die jongen dat hij er zo lang uit is. Luis is dinsdag geopereerd en we gaan binnenkort als staf bij hem langs, maar hebben vanochtend al iets voor hem ingesproken. Maar hij is jong en ik ben ervan overtuigd dat hij sterk terug zal komen.’

Behalve Jørgensen en Sinisterra moet Advocaat het zaterdagavond ook zonder Eric Botteghin en Oguzhan Özyakup doen. Zij zijn er ook vanwege blessures nog niet bij, net als de langdurig geblesseerde Sven van Beek. ‘Zo heb je twee weken lang geen blessures en nu wel,’ besloot Advocaat. ‘Het kan snel gaan.’

Wil je zaterdag bij de wedstrijd Feyenoord - Fortuna Sittard aanwezig zijn? Dat kan! Klik hier en ga direct naar de Online Ticketshop.

  • #feyfor
  • Nicolai Jørgensen
  • Eric Botteghin
  • Luis Sinisterra
  • Oguzhan Özyakup