te%20vrede-cambuur

Te Vrede blij met eerste competitiegoal

Mitchell Te Vrede keek zondag opvallend nuchter terug op zijn eerste competitiedoelpunt in dienst van Feyenoord. Als invaller tekende hij een kwartier voor tijd voor de 0-2 en gooide daarmee de wedstrijd op slot. ‘Als spits moet je scoren en dat heb ik vandaag gedaan’, vertelde hij na afloop. ‘Natuurlijk was het mooi dat ik daarmee de wedstrijd besliste, maar dit is een overwinning van het hele team.’

Hoewel Feyenoord zondag met een voorsprong de rust in ging, was er na de eerste helft weinig reden voor tevredenheid in de kleedkamer. De ploeg was in het eerste bedrijf fors onder druk gezet door Cambuur, maar had het geluk dat de eerste goede aanval direct een doelpunt opleverde. ‘De eerste helft was het een vechtwedstrijd’, vertelde Ruben Schaken na afloop. ‘Terwijl je dat juist wil voorkomen tegen een ploeg als Cambuur. Wij hebben de kwaliteit om via een combinatiespel gevaarlijk te worden, alleen lieten we dat voor rust niet zien.’

De tweede helft was het spel van Feyenoord een stuk beter verzorgd, terwijl de storm die Cambuur voor rust had ontketend steeds meer ging liggen. Uiteindelijk was het Te Vrede die voor de beslissing zorgde, door uit een voorzet van Schaken raak te koppen. ‘Ik ben heel blij voor Mitchell dat hij zijn eerste goal heeft gemaakt’, zei Schaken. ‘Mitchell lijkt qua spel op Pellè, waardoor ik mijn speelstijl met hem in de punt niet hoefde aan te passen. Aan de andere kant is het goed om ook een spits als Armenteros in de ploeg te hebben, met wie je een ander soort spel kan spelen.’

Voor Schaken zelf was de overwinning op zijn oude club Cambuur extra prettig, omdat hij zijn beste wedstrijd in weken speelde. ‘Het ging goed, maar we moeten ook niet direct de loftrompet blazen’, glimlachte Schaken. ‘Ik merk dat ik weer wat beter in mijn ritme kom, dus dat is prettig.’

Dankzij de winst op Cambuur doet Feyenoord weer volop mee in de top van de eredivisie. ‘De drie punten zijn vandaag het belangrijkste’, zei aanvoerder Jordy Clasie. ‘De eerste helft was niet goed van ons, maar de tweede helft hebben we de wedstrijd goed uitgespeeld. Het is duidelijk dat er nog veel dingen beter kunnen in ons spel, maar de overwinning is nu wat telt.’