Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
contr%20sv%20gio-3

S.V. GIO groeit verder dankzij nieuwe samenwerking

S.V. GIO, de sport- en leerclub van Giovanni van Bronckhorst die onder meer actief is in de Giovanni van Bronckhorst Academy in De Kuip, heeft een samenwerking gesloten met de Dit Is Wijs Groep. Docenten van Dit Is Wijs zullen dit seizoen meedraaien binnen S.V. GIO en zo de kwaliteit van het onderwijs verder doen groeien. De samenwerking werd dinsdag officieel bekrachtigd door Feyenoords algemeen directeur Eric Gudde en Dit Is Wijs-directeur Frank Voskuil, die in de Academy onder toeziend oog van onder meer Giovanni van Bronckhorst de contracten tekenden.

S.V. GIO is sinds dit jaar het officiële onderwijsprogramma van Feyenoord dat wordt aangeboden in de Giovanni van Bronckhorst Academy in De Kuip en bij LMO, de eerste club van Van Bronckhorst. Feyenoord en de Giovanni van Bronckhorst Foundation streven ernaar om binnen een aantal maanden een tweede leercentrum te openen in De Kuip en zo de capaciteit te verdubbelen.

‘Feyenoord en mijn eigen foundation hebben dezelfde ideeën op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen’, vertelde Van Bronckhorst dinsdag. ‘Door samen op te trekken staan we sterker. Als we willen blijven uitbreiden hebben we daarnaast partners nodig zoals Dit Is Wijs, daarom zijn we heel blij met deze samenwerking.’

Frank Voskuil liet namens Dit Is Wijs weten uit te kijken naar de samenwerking met S.V. GIO. ‘Voor onze docenten is het natuurlijk leuk dat ze in De Kuip les mogen gaan geven. We hopen dat we een bijdrage kunnen leveren aan het onderwijsprogramma en kunnen helpen om nog betere resultaten te boeken en de talenten zich nog beter te laten ontwikkelen.’

S.V. GIO is een naschools sport- en onderwijstraject van twintig weken voor kinderen uit groep 7 en 8 met een leerachterstand. Kinderen werken eens per week na schooltijd aan begrijpend lezen, spelling en rekenen in groepen van 15 kinderen. Bij S.V. GIO werken kinderen met hun eigen coach aan hun persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor maken de kinderen sprongen in hun zelfbewustzijn en hun zelfvertrouwen, waardoor ook hun schoolprestaties vooruit gaan.