Feyenoord 1

Slot: ‘Supporters hebben ons geweldig gesteund’

De eerste van de twee wedstrijden tegen AS Roma was donderdagavond een prooi voor Feyenoord. Arne Slot noemde de 1-0 overwinning na afloop een ‘heel goed resultaat’, maar was tegelijkertijd waakzaam met het oog op de return van volgende week.

Feyenoord en AS Roma waren aan elkaar gewaagd in De Kuip. De Romeinen kregen op slag van rust de grootste kans op een voorsprong, maar Lorenzo Pellegrini zag zijn strafschop op de paal belanden. ‘Met handsballen zijn we niet gelukkig dit seizoen’, verwees Slot naar de aanleiding van de strafschop. ‘Mats had zijn hand langs zijn lichaam, in Nederland is de regel zo dat daar geen strafschop voor wordt gegeven.’

Hartstochtelijk gesteund door het legioen nam Feyenoord na rust wél de leiding, toen Mats Wieffer een voorzet van Oussama Idrissi ineens op zijn slof nam. Het bleek de winnende goal, waardoor Feyenoord komende week met een voorsprong naar Rome reist. Slot: ‘Dat is lekker, omdat we vandaag ook de kracht van AS Roma hebben ervaren. Met name in de laatste twintig minuten. Bovendien zullen zij in eigen stadion gesteund worden door 70.000 mensen.’

Steun was er in de eigen Kuip gelukkig volop voor Feyenoord, vond ook Slot. De hoofdcoach was na afloop vol lof over het legioen. ‘De sfeer vanavond in het stadion was geweldig. Dat kan dus ook zonder vuurwerk. De supporters hebben ons echt ge-wel-dig gesteund vanavond.’