Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
_MG_5386

Succesvolle start vijfde seizoen Feyenoord Street League

Het vijfde seizoen van de Feyenoord Street League is afgelopen zondag officieel van start gegaan. Op vijftien verschillende trapveldjes in de wijken rondom De Kuip kwamen in totaal dertig teams voor het eerst dit seizoen in actie.

De omstandigheden tijdens de eerste ronde van de straatvoetbalcompetitie waren uitstekend. Onder het genot van een heerlijk herfstzonnetje werkten de teams, die zijn verdeeld over vijf verschillende poules, hun eerste wedstrijd af. Dit deden zij in de gloednieuwe adidas-tenues, die ze vorige week tijdens de aftrapbijeenkomst in De Kuip hadden ontvangen.

Onder de deelnemende teams waren veel oude bekenden, waaronder Triple-B, de winnaar van vorig seizoen. Ook FC Lomba 2.0 is weer van de partij. Dit team nam het op tegen een van de nieuwkomers: FC IJsselmonde. ‘Beide teams lieten veel sportiviteit en enthousiasme zien,’ vertelt Coördinator Street League Frank Boer. ‘Bij FC IJsselmonde viel ook meteen de goede ouderbetrokkenheid op. Dit was echt een voorbeeld van hoe  een wedstrijd in de Street League hoort te zijn.’

Net als vorig jaar worden de wedstrijden van de Street League gespeeld in Ridderkerk en de wijken Feijenoord, Charlois en IJsselmonde. Voor het eerst doen er ook teams mee met een stadion op Katendrecht en het Noordereiland, waardoor de straatvoetbalcompetitie zich steeds verder verspreidt over Rotterdam-Zuid. Het team Valken Boys speelde haar eerste wedstrijd in het nieuwe stadion aan de Valkenburgsingel in Beverwaard.

De Feyenoord Street League bestaat in totaal uit tien speelronden. In mei wordt de competitie afgesloten met een Finaledag op een bijzondere locatie in Rotterdam. Bij de Feyenoord Street League kunnen teams niet alleen punten verdienen door wedstrijden te winnen, maar ook door zich in de eigen buurt sportief en sociaal in te zetten. 

Kijk voor meer informatie over de Feyenoord Street League en voor het volledige speelschema op www.feyenoordstreetleague.nl