Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20170305_120012

Street League-teams topfit gestart aan tweede seizoenshelft

De dertig teams van de Feyenoord Street League hebben afgelopen zondag de competitie hervat. Dat deden zij in goede conditie, want tijdens het trainingskamp en het bekertoernooi werden de deelnemende jongens en meiden klaargestoomd voor de tweede seizoenshelft van de spannende straatvoetbalcompetitie.

Voor honderden kinderen uit Rotterdam-Zuid stond de voorjaarsvakantie vorige week grotendeels in het teken van de Feyenoord Street League. Nadat een groot deel van hen dinsdag al in beweging was gekomen tijdens het trainingskamp in het Zuiderpark, werkten ze afgelopen vrijdag in het Topsportcentrum verder aan hun voetbalkwaliteiten en teamspirit. Aangemoedigd door vele ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden speelden alle dertig teams daar het jaarlijkse bekertoernooi, waarbij er door ieder team een prijs werd verdiend.

De twee evenementen legden de basis voor de hervatting van de competitie. Terwijl Feyenoord 1 afgelopen zondag de derby tegen Sparta Rotterdam afwerkte, ging elders in de stad op vijftien velden tegelijk de zesde speelronde van start. Mini Barca gaf het begrip ‘goed uit de winterstop komen’ een nieuwe dimensie door in Poule D koploper Street Boys 010 met maar liefst 9-1 te verslaan, terwijl het duel tussen Katendrechtse Killers en Bloemhof Strijders in Poule B in een spannende 5-6 eindigde.

Hoewel er dus geen wedstrijden op het programma stonden in de straatvoetbalcompetitie, zaten de deelnemers van de Feyenoord Street League de afgelopen maanden alles behalve stil. Zo bezochten ze verschillende workshops die door Feyenoord werden georganiseerd en organiseerden ze zelf ook buurtbijdragen. Door iets te doen voor de (mensen in de) buurt, kunnen de teams extra punten scoren voor het ‘Geen Woorden Maar Daden-klassement’. 

Meer weten over de Feyenoord Street League? Neem een kijkje op de website van de Feyenoord Foundation.