Fanshop
Fanshop
20140929_std_vs

Steun Feyenoord sportief tegen Standard Luik

Feyenoord speelt donderdagavond om 19.00 uur in De Kuip tegen het Belgische Standard Luik. Feyenoord gaat bij deze eerste thuiswedstrijd in de groepsfase van de Europa League voor sportief succes. De club hoopt bovendien dat de thuiswedstrijd zonder enige wanklank verloopt, want op hoge boetes of sancties van de UEFA zit niemand te wachten. Na de thuiswedstrijd tegen FC Zorya Luhansk in de play-off ronde ontving Feyenoord, net als na thuiswedstrijd tegen Besiktas JK, wederom van de UEFA een geldboete vanwege het afsteken van vuurwerk op de tribunes. De boete bedroeg 5.000,- euro, waarmee het totaal aan geldboetes van de UEFA dit seizoen al is opgelopen tot 50.000,- euro. Dit is onnodig en schadelijk voor de club.

Daarom doet Feyenoord wederom een dringend beroep op alle supporters om geen fakkels, rookpotten of ander (knal)vuurwerk mee te nemen en/of af te steken. Het afsteken van vuurwerk is niet alleen verboden, het kan ook levensgevaarlijke situaties voor medesupporters opleveren. Ook niet toegestaan zijn: het tonen van spandoeken met anti-UEFA of -FIFA uitlatingen, het zingen van kwetsende of racistische spreekkoren en het gooien van voorwerpen richting het veld.

Waarnemers van de UEFA zullen in het stadion toezien op het gedrag van alle aanwezige supporters en niet schromen om de club verantwoordelijk te stellen voor onwenselijk gedrag. Toon je emoties dan ook met een Feyenoord-hart en steun de club op sportieve wijze zoals alleen het legioen dat kan!