Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Stand van zaken uitsupporters bij Klassieker

Feyenoord krijgt dezer dagen veel vragen over of er binnen afzienbare tijd weer sprake zal zijn van het toelaten van uitsupporters bij wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax. Hierbij een korte update en het standpunt van Feyenoord:

Het is de bedoeling begin volgend jaar de gesprekken hierover weer op te starten met Ajax, de supportersverenigingen en de gemeenten. Deze gesprekken zijn vorig jaar op initiatief van Feyenoord ook al weer opgestart, maar deze werden weer ‘on hold’ gezet na ongeregeldheden tijdens de kampioenswedstrijd tussen PSV en Ajax. Hierdoor komt het wederzijds bezoeken van supporters bij de Klassieker helaas te vroeg.

Insteek van de gesprekken is te bekijken op welke wijze wellicht al in het seizoen 2019-2020 er weer uitsupporters bij de Klassieker(s) kunnen zijn. Want voetbal is natuurlijk bedoeld om te spelen in de aanwezigheid van supporters van beide clubs. Dat geldt, vindt Feyenoord, ook voor de Klassieker, maar dan wel nadrukkelijk onder de voorwaarde dat dit onder normale omstandigheden kan en tegen acceptabele kosten en personele inzet voor zowel de clubs als overheden. En bovendien met alleen gezonde rivaliteit en zonder dat er sprake is van onacceptabel gedrag en uitingen.

Op dit moment is er nog geen gezamenlijk plan, of heeft het Feyenoord nog niet bereikt, waarmee min of meer gegarandeerd is dat het ook zo kan verlopen.