Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
#KrachtvanFeyenoord

Feyenoord – AZ levert ruim € 30.000,- op voor Sophia Kinderziekenhuis

Begin deze maand stond de thuiswedstrijd tegen AZ in het teken van de nauwe samenwerking tussen Feyenoord en het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. De wedstrijd leverde niet alleen drie punten op, maar ook € 30.818,05 voor het goede doel.

‘Een ongelooflijk mooi bedrag,’ aldus Arend van Deutekom, kindercardioloog in het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. ‘Daarmee kunnen we grote eerste stappen zetten in de realisatie van het So Fit en Fun Centrum. We willen Feyenoord, De Kuip en iedereen die een donatie heeft gedaan ontzettend bedanken hiervoor.’

 

In het zogenaamde ‘So Fit en Fun Centrum’ kunnen kinderen met hart- of longproblemen sporten in een veilige omgeving. Op deze manier werken ze niet alleen aan de gezondheid van hun hart, longen en spieren, maar kunnen zij ook sporten en spelen met leeftijdsgenootjes. Bijkomend voordeel van dit ‘So Fit en Fun Centrum’ is dat artsen spelenderwijs testjes kunnen uitvoeren in een kindvriendelijke ruimte.

 

‘Het is fantastisch dat Feyenoord en De Kuip als iconen van de sport in Rotterdam dit doen,’ gaat Van Deutekom verder. ‘Zo ondersteunt de topsport kinderen in het sporten en bewegen en in het speciaal de kinderen van Sophia die de nodige fysieke uitdagingen hebben. Een geweldige samenwerking waar ik trots op ben om bij betrokken te zijn.’

 

Tijdens Feyenoord – AZ werd flink uitgepakt om aandacht te vragen voor het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Niet alleen waren er honderden patiëntjes, hun familieleden en medewerkers van het Sophia aanwezig in De Kuip om de wedstrijd live te volgen, ook was er een speciaal spandoek met daarop de vuurrode hartveter die sinds kort te koop is in onder andere de Feyenoord Fanshops.

 

Mede dankzij de (voorlopige) opbrengsten van de verkoop van genoemde hartveters, een collecte onder supporters en een speciale loterij tijdens Feyenoord – AZ kan Feyenoord derhalve ruim € 30.000,- doneren aan het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis. Een mooie opbrengst na een sportief succesvolle middag.