Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Slot wijst op grote belangen voor Heracles-uit

De eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europa Conference League leverde donderdagavond met zes goals (3-3) genoeg onderwerpen om over na te praten. Bij Feyenoord-trainer Arne Slot ging de blik op vrijdag echter niet op de return, maar op zondag: Heracles Almelo-uit.

Het heenduel met Slavia Praag maakte in een uitverkochte Kuip veel emoties los. Beide ploegen streden een intense strijd die uiteindelijk geen winnaar opleverde. Door een goal van de Tsjechische tegenstander diep in blessuretijd stond er een 3-3 eindstand op het scorebord.

Vooruitkijken naar de return komende donderdag ligt na zo’n avond voor de hand, maar Slot wil daar een dag later nog niet aan. ‘We zullen eerst klaar moeten zijn voor komende zondag,’ wijst hij naar de eerstvolgende competitiewedstrijd, die om 16:45 uur aanvangt in Erve Asito. ‘Het belang van de wedstrijd tegen Heracles is, in deze fase van de competitie, groot.’

Feyenoord bezet na 28 speelronden de derde plaats, met drie punten voorsprong op AZ en FC Twente. Die voorsprong wil het team behouden, maar omdat de achterstand op nummer twee PSV zeven punten bedraagt en de Eindhovenaren nog een keer op bezoek komen in De Kuip, blijft het ook zaak om de druk met goede resultaten op te blijven voeren. Heracles Almelo staat op de dertiende plaats en is acht punten verwijderd van de gevarenzone.

Wil je niets missen van Heracles Almelo – Feyenoord? Volg alles rondom dit duel in ons matchcenter of kijk live mee via het hoofdkanaal van ESPN.