Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Slot: ‘We bleven de energie leveren die nodig was’

Drie dagen na de sterke thuisoverwinning op IF Elfsborg in de Europa Conference League, was Arne Slot te spreken over de inzet van zijn team tegen Go Ahead Eagles (2-0 winst). Met name de hoeveelheid energie die in de tweede helft werd gestopt, kon de coach bekoren.

‘Wellicht leek het op vermoeidheid, maar in de tweede helft zie je toch dat het team meer energie in de wedstrijd gooide,’ merkte Slot na afloop op. ‘We bleven de energie leveren die nodig was om geen kansen weg te geven.’ Het resulteerde uiteindelijk ook in twee treffers van Bryan Linssen die doorslaggevend waren. ‘Linssen vult de rol als spits goed in. Hij maakt goals, levert assists en ook nog eens veel arbeid.’

Dat deze wedstrijd veel kracht kostte, was onder andere zichtbaar bij Wouter Burger. Hij moest al vroeg in de wedstrijd invallen voor de geblesseerde Marcos Senesi en viel later zelf uit met kramp. ‘We weten nog niet hoe het met Marcos gaat, maar het is natuurlijk een domper,’ aldus Slot, die de verwachting uitsprak maandag meer te kunnen zeggen over de ernst van de blessure.

Over invaller Fredrik Aursnes, die zijn debuut maakte in De Kuip, zei Slot het volgende. ‘Fredrik heeft het prima gedaan vandaag. Ik liet hem vandaag bewust op de bank beginnen. Hij is pas kort bij ons en speelde vorige week vooral vanwege het ontbreken van Alireza. Bovendien vond ik de keuze om met dezelfde jongens te beginnen als afgelopen donderdag de meest logische.

Hoewel Feyenoord na twee speelrondes op zes punten staat en zich zelfs lijstaanvoerder mag noemen, vindt Slot het nog te vroeg om te kunnen spreken van een goede seizoensstart. We zijn goed bezig, maar het is beter om de balans op de maken na de afronding van de Europese voorronde én Eredivisie-duel in Utrecht dat daarop volgt.’