Feyenoord 1

Slot: ‘Veel te weinig gebracht om te winnen’

Arne Slot toonde zich donderdagavond teleurgesteld en kritisch in zijn commentaar, na het pijnlijke puntenverlies van Feyenoord op bezoek bij hekkensluiter FC Volendam (0-0). De coach was niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg voor de dag was gekomen, nota bene een aantal dagen na de nog zo mooie overwinning op FC Utrecht.
‘We hebben vanavond veel te weinig gebracht. Ik heb heel lang te weinig urgentie gezien om deze wedstrijd te winnen. Op het moment dat we die urgentie wel voelden, zat Volendam al dusdanig goed in de wedstrijd dat het niet meer voldoende was om ze over de knie te krijgen.’

Slot stak zijn teleurstelling na afloop ook in de kleedkamer niet onder stoelen of banken. ‘Ik heb de jongens na afloop gezegd dat dit qua intensiteit die minste wedstrijd was onder mijn leiding. Ik ben er oké mee als spelers aan de bal een keer een mindere dag hebben, maar ik ben er niet oké mee met hoe vrijblijvend wij de eerste helft hebben gespeeld.’

‘Ik herkende daarin mijn eigen ploeg niet, omdat wij juist altijd alles doen om te winnen en daarin nooit opgeven’, vervolgde Slot. ‘De manier waarop wij in de eerste helft kansen hebben weggegeven, stond symbool voor ons spel met name voor rust en zegt iets over ons gebrek aan fanatisme vandaag.’