Feyenoord 1

Slot: ‘Gevoel leeft dat we iets hebben laten liggen’

Arne Slot zag in de Johan Cruijff Arena een Feyenoord dat vooral in de eerste zestig minuten de dienst wist uit te maken in Amsterdam. ‘Maar het enige wat op dit moment telt is dit resultaat,’ concludeerde de oefenmeester zondagmiddag na de 3-2 nederlaag.
Op de vraag of Feyenoord in de eerste helft de kans op een grotere voorsprong heeft laten liggen, reageerde de hoofdtrainer glashelder. ‘Het had 1-3 moeten zijn.’ Daarmee doelde hij op de aanval waarin Cyriel Dessers Jens Toornstra over het hoofd zag en zijn schot net voorlangs ging.

Druk
Deze kans, maar ook de andere mogelijkheden na snelle uitbraken waren volgens Slot het resultaat van een goede fase die een uur duurde. ‘We speelden exact zoals we dit wilden. Aanvallend sterk en we hielden constant druk op Ajax.’

‘Volle bak druk zetten’ was de opdracht voor het team van Slot. ‘Dit is in alle wedstrijden het geval, maar je bent afhankelijk van wat je tegenstander laat zien. We hebben ook in onze eigen Kuip laten zien dat het mogelijk is tegen deze ploeg,’ aldus Slot, die refereerde aan het duel dat zonder publiek werd gespeeld.

Kantelpunt
Dat voetbal ook een spel van cruciale momenten blijft, was volgens de trainer bij de laatste twee tegentreffers van de thuisploeg te zien. ‘Je ziet de blijdschap binnen de ploeg van Ajax terugkeren na de gelijkmaker. We verdedigden de tweede helft goed, maar het was een standaardsituatie (2-2, red.) die uiteindelijk cruciaal bleek.’

Slot kreeg in de perskamer van Ajax de complimenten voor hoe zijn ploeg zich in de Johan Cruijff Arena had gepresenteerd. ‘Op de korte termijn hebben we daar helemaal niets aan, want we hebben twee keer tegen Ajax gespeeld en twee keer verloren. Maar op de langere termijn zegt het wel iets over waar we mee bezig zijn. Nu overheerst het gevoel dat we iets hebben laten liggen.’