Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Slot: ‘Fortuna geduchte tegenstander’

Natuurlijk was de loting van de Europa League vrijdag even onderwerp van gesprek in De Kuip, maar tijdens de persconferentie werd de aandacht al snel verlegd naar het vervolg van de Eredivisie. Arne Slot rekent erop dat zijn ploeg zondag in Sittard met dezelfde scherpte aan de aftrap staat als de laatste weken.

Zo’n anderhalf uur voor de hoofdcoach aanschoof in de perszaal van De Kuip, werd Feyenoord in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan Shakhtar Donetsk. ‘Een sterke tegenstander, maar er waren ook alleen nog maar goede ploegen over. Voor ons is het geen nadeel dat ze niet in eigen land spelen, al is de aanleiding daarvan natuurlijk heel vervelend en dat is nog zacht uitgedrukt’, zo verwees de hoofdcoach naar de oorlog in Oekraïne. Shakhtar speelt de Europese thuiswedstrijden daardoor in Polen.

Voor Feyenoord naar Warschau reist, staan er twee competitieduels op het programma. De eerstvolgende is zondag tegen Fortuna Sittard, een tegenstander die eerder dit seizoen in De Kuip nog een punt pakte. ‘En na de winterstop vind ik dat ze alleen maar beter zijn gaan voetballen, met een prima serie als gevolg. Een geduchte tegenstander, zoals voor ons niks makkelijk is. We moeten er keihard voor werken.’

Het duel in Limburg volgt na een reeks loodzware duels voor Feyenoord, dat het in een maand opnam tegen onder meer alle vier de andere teams uit de top vijf. Op de vraag wat dat doet in mentaal opzicht, haalde Slot een voorbeeld aan van een persoonlijk uitstapje eerder deze week. De coach bezocht zondag het ABN Amro Open-tennistoernooi in Ahoy Rotterdam.

‘In de eerste set zag ik Jannik Sinner geweldig spelen en met 7-5 winnen. Daarna ging ik drinken halen en toen ik terugkwam stond het 4-1 voor Daniil Medvedev, die een half uur later ook gewonnen had. Dat heb ik aangehaald richting de jongens: dat het na zo’n sterke serie als de laatste weken niet ineens minder kan. Of het nodig was om ze dat zo duidelijk te vertellen vraag ik me af, omdat ik denk dat iedere speler weet waarom wij staan waar we staan. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat we zondag net zo scherp aan de aftrap staan als de laatste weken.’

Fortuna Sittard – Feyenoord begint zondag om 12:15 uur en is live te zien op ESPN 2.