Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy

Sem Valk Academy Speler van de Maand maart

Sem Valk is na de maand maart verkozen tot Academy Speler van de Maand. De centrale verdediger van Feyenoord Onder 21, die begin december zijn officiële debuut maakte in het eerste elftal, is na Kelvin Neijenhuis, Ömer Gündüz, Furkan Ulutas, Mike Kleijn en Zépiqueno Redmond de zesde Academy-speler die dit seizoen wordt beloond met deze prijs.

De 20-jarige Valk speelt sinds de zomer van 2010 voor Feyenoord Academy en ontwikkelt zich dermate goed dat hij de afgelopen weken tot de wedstrijdselectie van Feyenoord 1 behoorde. Eerder dit seizoen mocht de boomlange verdediger bovendien al zijn officiële debuut maken tijdens de gewonnen wedstrijd tegen Maccabi Haifa (2-1) in de Europa Conference League. Valk kwam tijdens dit duel tien minuten na rust in het veld voor Marcos Senesi.

Academy Speler van de Maand
De prijs voor de Academy Speler van de Maand wordt sinds dit voetbalseizoen na afloop van iedere maand uitgereikt aan een speler van Feyenoord Academy die laat zien in zichzelf te willen investeren, progressie toont op zowel voetbal-, fysiek- en topsportgebied en een positieve bijdrage levert aan de groeicultuur van zijn team.