Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
contr%20mvo

Scoren in de Wijk gecontinueerd in Feijenoord

Feyenoord, Rotterdam Sportsupport en de deelgemeente Feijenoord hebben zaterdag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle officieel bekrachtigd dat de drie partijen nog tenminste een jaar verder gaan met Scoren in de Wijk. Dit project is erop gericht om kinderen te motiveren tot (veel) sporten en een verantwoorde levensstijl.

In De Kuip zetten Eric Gudde (algemeen directeur Feyenoord), Remco Oosterhoff (voorzitter deelgemeente Feijenoord) en Gert Jan Lammens (directeur Rotterdam Sportsupport) hun handtekening onder een symbolisch contract, waarmee de samenwerking tot 31 december 2014 werd bekrachtigd.

Scoren in de Wijk bestrijkt inmiddels een gebied zo groot als Eindhoven, maar begon in 2008 op de plek waar ruim honderd jaar eerder Feyenoord ook begon. Daarna werd het project verder uitgerold, zoals naar Overschie. Dat betekende de komst van Scoren in Noord. Sinds ook deelgemeente Charlois en de gemeente Barendrecht zijn toegetreden, heeft Feyenoord met ingang van seizoen 2013-2014 de activiteiten gebundeld binnen Scoren in de Wijk.

Het doel van Scoren in de Wijk is om kinderen te stimuleren om te sporten en onderwijs te volgen, door gebruik te maken van de kracht en uitstraling van het merk Feyenoord en haar rolmodellen. Om dat doel te bereiken trekt Scoren in de Wijk langs de scholen, om daar de Feyenoord Schoolweek te organiseren. Deze week bestaat onder meer uit de Feyenoord Gymles, Gastles, Footy4All (samen voetballen op het schoolplein) en een Lesdag in de Kuip. Ook worden er gasttrainingen en talenttrainingen georganiseerd in de wijk, mede in samenwerking met de partners.

Scoren in de Wijk is een van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op een positieve manier probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over Feyenoord in de Samenleving op www.feyenoord.nl/mvo.