Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Academy
4ae7510b679c64e1230d26195f4bc350_2000_2000.jpg

Schamel punt voor Feyenoord O21 bij start voorjaarscompetitie

Feyenoord Onder 21 is met een gelijkspel begonnen aan de voorjaarscompetitie. In Zwolle eindigde het duel met de beloften van PEC Zwolle in een 1-1 gelijkspel. Delano Ladan nam de enige treffer voor Feyenoord voor zijn rekening.

De start van de voorjaarscompetitie voelde voor Feyenoord Onder 21 als een herstart. De najaarscompetitie werd goed afgesloten met een 1-0 thuiszege op de beloften van FC Groningen, waardoor niet de noorderlingen maar de spelers van Almere City Onder 21 er met de titel vandoor gingen. Het team van Sipke Hulshoff eindigde op de derde stek.

Dat de gewenste titel er niet meer in zat was onder meer te wijten aan een slappe start van de najaarscompetitie. Het doel voor de eerste wedstrijd(en) van de voorjaarscyclus was dus heel duidelijk: er moet gewonnen worden om zicht te houden op een titel en mogelijk promotie. In Zwolle zag Hulshoff echter een ploeg die daar niet volledig voor leek te gaan.

‘Heel matig’
‘Ik vond ons met name in de eerste helft heel matig spelen,’ concludeerde de hoofdcoach na afloop. ‘Een mindere wedstrijd kan er een keer tussen zitten, maar ik miste inzet. Dat is het minste wat een Feyenoord-speler moet leveren. Als je hoog druk wilt zetten en er verzaakt één speler, dan krijg je een domino-effect en ziet het er niet goed uit.’

‘Vooraf heb ik gewezen op het belang van deze eerste punten en onze slechte statistieken in uitwedstrijden,’ vervolgde Hulshoff. Hij doelde op het feit dat Onder 21 in de najaarscompetitie slechts vijf punten pakte in zeven uitwedstrijden. Ook in Zwolle zat er slechts één schamel puntje in. De thuisploeg kwam na 36 minuten spelen op voorsprong door een benutte rebound, na een redding van Tein Troost, en repareerde die schade via Delano Ladan vijf minuten later.

Slotoffensief
Na rust kwam Feyenoord Onder 21 een paar keer goed weg bij opgelegde kansen voor PEC. De Zwollenaren haalden zelf in de absolute slotfase nog twee keer opgelucht adem. De invallers Sondre Skogen (kopbal naast), Abdel Belarbi (schot op de keeper) en Sven Zitman (rebound mis) lieten na de drie punten veilig te stellen.

Feyenoord Onder 21 speelt volgende week zaterdag om 14:00 uur een thuiswedstrijd tegen N.E.C. O21. Hulshoff: ‘Het is heel duidelijk: daar komt nu nog meer druk op.’

PEC Zwolle O21 - Feyenoord O21 1-1 (1-1)
Scoreverloop:
36’ 1-0
41’ Delano Ladan 1-1

Opstelling Feyenoord O21: Troost; Benita, Hall (73’ Skogen), Hendriks, Hartman (73’ Valk); Gündüz, Karim (73’ ’t Zand), Hartjes; Ladan (84’ Belarbi), Naujoks, Milambo (90’ Zitman).