Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
O15TwentePvO3

Ruime zege voor Feyenoord Onder 15

In navolging van Feyenoord Onder 19 boekte ook Feyenoord Onder 15 zaterdagmiddag een ruime zege. De leeftijdsgenoten van FC Twente werden met 6-0 verslagen. Onder 16 sleepte in de mini-Klassieker een punt uit het vuur, terwijl Onder 18 een valse competitiestart kende. De verslagen van de duels van deze teams lees je hieronder.

Valse start voor Feyenoord Onder 18

Feyenoord Onder 18 is in de Eerste Divisie niet goed van start gegaan. AFC Onder 19 was al na elf minuten klaar met het team van Jan Gösgens: 2-0. Feyenoord kwam daarna nooit meer in de wedstrijd.

Twee fouten achterin lagen aan de basis van de niet te overbruggen achterstand. Al na één minuut lag de bal achter keeper Rik Schippers. Feyenoord verloor de bal na een fout in de opbouw, waarna een schot van AFC gekraakt werd, maar toch achter de keeper viel. Tien minuten later was het alweer raak, wederom door een fout achterin. Een te korte terugspeelbal werd onderschept.

‘We speelden een dramatische eerste helft,’ zei trainer Jan Gösgens. ‘In de rust probeer je dan nog het een en ander recht te zetten. We hebben geprobeerd wat we konden, maar de vorm was er simpelweg niet. We hebben dik verdiend verloren en kunnen wel spreken van een valse start. De Eerste Divisie is een competitie tegen allemaal Onder 19-teams. Hier moet je constant knokken. De basis moet strijd zijn en daarna komen andere zaken. Daar kunnen we nog stappen in zetten.’

AFC O19 – Feyenoord O18 2-0
1’ 1-0
11’ 2-0

Opstelling Feyenoord Onder 18
Rik Schippers; Edon Fatahi, Hidde van den Ende, Lynden Leidsman, Leon-Cardi Wong-Si-Kwie (60’ Ezra Hoogenboom) ; Xander Buitenhek, Ridouan Kasrioui (45’ Ricardo Fernandes Pereira), Jaron Vicario (45’ Roscello Vlijter); Mohamed Choukoud (65’ Splinter de Mooij), Benjamin Reemst (45’ Marouan Azarkan), Nelson Amadin.  


Feyenoord Onder 16 knokt zich terug in mini-Klassieker

Feyenoord Onder 16 heeft zaterdag veerkracht getoond in de mini-Klassieker tegen Ajax. De ploeg van trainer Pieter Schrassert Bert draaide een 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong, maar moest uiteindelijk nog genoegen nemen met een punt: 3-3.

Na zeven minuten stond Feyenoord al met 2-0 achter. ‘Maar ik vond ons helemaal niet slecht spelen in de beginfase,’ vertelde trainer Pieter Schrassert Bert, die de tegengoals als ongelukkig omschreef. Na de 2-0 was Feyenoord even zoekende. Het vertrouwen had een deukje opgelopen na de vroege voorsprong.

Schrassert Bert: ‘Het was zorgen dat we overeind bleven en ik moet een compliment aan de mannen geven, want we bléven overeind. We maakten via Steven van der Sloot, die een prachtige crosspas gaf, en Naoufal Bannis de 2-1.’

Feyenoord was terug in de mini-Klassieker. In de rust verlegde Schrassert Bert wat accenten. De 2-2 van Aimé Omgba volgde snel. Bannis werd neergelegd in het strafschopgebied, de spits ging zelf achter de bal staan, maar miste de penalty. Gelukkig werd de rebound wel benut door Omgba. Bannis maakte daarna de meer dan verdiende 2-3.

Dat daarna de 3-3 nog viel, was vooral heel jammer voor de spelers die veerkracht hadden getoond en een puike partij hebben gespeeld. ‘Dat proces is zo mooi om te zien,’ zei Schrassert Bert. ‘Die jongens waren uiteraard gesloopt, maar ik heb ze gelijk bewust van gemaakt dat de 3-3 gewoon onwijs knap is. Vijf weken geleden verloren we met 5-3 van Ajax en nu staan we al hier. Ik ben benieuwd hoe we er over een paar weken voor staan.’

Ajax O16 – Feyenoord O16 3-3
2’ 1-0
7’ 2-0
19’ Naoufal Bannis 2-1
62’ Aimé Omgba 2-2
78’ Naoufal Bannis 2-3
81’ 3-3

Opstelling Feyenoord Onder 16
Rutger Bax; Steven van der Sloot, Tom Brugman, Twan van der Zeeuw, Robyn Esajas; Rychaintelo Knoll, Sven Zitman (78’Sem Valk), Malik Dijksteel; Abdel Belarbi (76’ Jordy Axt), Naoufal Bannis, Stan Maas (52’ Jorule Raphaela).


Puike teamprestatie en ruime zege Feyenoord Onder 15

Feyenoord Onder 15 heeft zaterdagmiddag een simpele overwinning geboekt tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente (6-0). Trainer Mark Otten roemde vooral de teamprestatie van de tieners.

Feyenoord maakte na twintig minuten de 1-0 via Bienvenue Matabaro. Daarna ging het via Giuliany Ben-David dos Santos en nogmaals Matabaro hard. In de tweede helft was invaller Kars van Veldhoven de meest opvallende man. Hij scoorde twee keer, voordat mede-invaller Max Papounidi voor het slotakkoord zorgde.

‘We hebben een paar mooie goals maakte, maar dit was echt een teamprestatie,’ aldus trainer Otten. ‘Maar ik kijk niet alleen naar het scorebord. Het gaat ook om het proces, de ontwikkeling van de spelers. Winnen is een onderdeel van die ontwikkeling. We kunnen met 6-0 op de banken staan, maar we kunnen ook kijken waar nog verbetering zit. Maar als ik kijk naar het begin van het seizoen hebben we al een hoop stappen gemaakt.’

Feyenoord O15 – FC Twente O15 6-0
19’ Bienvenue Matabaro 1-0
25’ Giuliany Ben-David dos Santos 2-0
32’ Bienvenue Matabaro 3-0
53’ Kars van Veldhoven 4-0
65’ Kars van Veldhoven 5-0
69’ Max Papounidi 6-0

Opstelling Feyenoord Onder 15
Sam Pak; Denzel Owusu, Guus Baars, Morgan Zouan (56’ Dylan Veenvliet), Max Christoffel (61’ Joci Chantre);  Lennard Hartjes, Mimeirhal Benita (66’ Max Papounidi) , Shiloh ’t Zand (52’ Kars van Veldhoven); Milan Hokke (58’ Corné van Houwelingen), Giuliany Ben-David Dos Santos en Bienvenue Matabaro.