Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fey-az-34

Ruim 90.000 geregistreerde hulpverleners ‘Voor het leven’

Het oproepsysteem van burgerhulpverleners die kunnen reanimeren bij een hartstilstand, heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Ruim 90.000 mensen in Nederland hebben zich inmiddels als vrijwilliger geregistreerd voor dit systeem, waarmee levens kunnen worden gered. De exacte tussenstand – 90.153 – werd zondag voor de wedstrijd van Feyenoord tegen AZ bekend gemaakt via een doek in de middencirkel van het veld.

Het oproepsysteem is opgezet om ervoor te zorgen dat overal in Nederland binnen zes minuten een hulpverlener ter plaatse kan zijn die kan reanimeren en/of een AED kan gebruiken indien iemand een hartstilstand krijgt.

Feyenoord, Opel en de Hartstichting hebben de handen ineen geslagen om zoveel mogelijk mensen voor dit oproepsysteem te registreren. Dit gebeurt via de campagne ‘Hand in Hand voor het leven’. Onder meer de selectie en overig personeel van Feyenoord hebben hiervoor al een reanimatiecursus gevolgd. Kun jij reanimeren en wil jij je ook aanmelden als vrijwilliger? Meld je dan aan via www.opel.nl/voorhetleven en ontvang een ‘voor-het-leven-bandje’ als dank.