Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Nationale%20Grasdag%202

Ruim 300 bezoekers genieten van Grasdag

Ruim 300 sportveldbeheerders, -beleidsmakers en -adviseurs hebben op maandag 4 november hun ogen uitgekeken in De Kuip. Tijdens de elfde editie van de Nationale Grasdag lieten zij zich bijspijkeren over de basisprincipes van het fieldmanagement, waarbij een bezoekje aan de grasmat van De Kuip uiteraard niet kon ontbreken.

Zowel 's ochtends als 's middags werden er op de tweede etage van het Maasgebouw diverse lezingen en presentaties gehouden over de ontwikkelingen in het veldonderhoud. Het bezoek aan het veld van De Kuip, onder leiding van de nieuwe teamleider veldonderhoud Erwin Beltman, vormde het hoogtepunt van de dag. Zowel bezoekers als organisatoren waren van mening dat het doel van de dag, namelijk aandacht vragen voor en kennis verhogen van natuurgras zeer zeker bereikt is.

De eerste editie van de Nationale Grasdag werd in 2003 in De Kuip gehouden, waarna het jaarlijkse congres langs andere stadions trok. Vorig jaar kwam het evenement, speciaal voor de tiende editie, terug naar De Kuip. Dat beviel  de organisatie en de 350 bezoekers zo goed, dat ook editie nummer elf hier plaatsvond. ‘De Kuip is een begrip in heel Nederland en ver daarbuiten’, laat de organisatie van de Nationale Grasdag weten. ‘Het is nog altijd één van de mooiste voetbalstadions ter wereld. Tijdens de Nationale Grasdag proeven deelnemers de sfeer van meer dan 75 jaar voetbalgeschiedenis.’

Een sfeerimpressie van deze dag is te vinden op de website van Nationale Grasdag